Catan – Osnovna igra

Najbolj priljubljena igra zadnjih 20 let, v kateri  naseljujete neobljudeni otok Catan. Ob začetku igre pridobite pokrajine, ki prinašajo različne surovine. S surovinami nato trgujete z drugimi igralci, kar vam omogoči, da  zidate ceste, naselja in mesta.

32,90 

Število igralcev

3 - 4

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

10 +

Pravila

Slovenska

BoardGameGeek

Družabna igra Catan je brez dvoma ena najpomembnejših družabnih iger vseh časov, ki jo je od izzida v letu 1995 igralo na milijone igralcev, vsako leto pa se prireja tudi številna tekmovanja in celo svetovno prvenstvo. Gre za simpatičen preplet gradnje cest in mest, ter trgovanja s surovinami z drugimi igralci.

Kako se igra družabna igra Naseljenci otoka Catan?

Na začetku igre igralci izberete, katera polja želite nadzirati – označena so z različnimi številkami od 2 do 12. Na potezi igralci mečejo dve kocki in število, ki pade, sproži produkcijo surovin na vseh poljih z isto številko. Najbolj zaželena so tako polja s številkami med 6 in 9, saj padejo najpogosteje. Vseeno pa včasih kocka ne uboga statistike in takrat vam pridejo prav vaše pogajalske sposobnosti, saj lahko eno izmed svojih petih surovin (les, žito, opeka, kamen in volna) zamenjate z drugimi soigralci – seveda, če jim ponudite dovolj dobro ponudbo.

Igralci premikate po plošči tudi žeton roparja, ki prepreči produkcije surovine na izbranem polju (s tem lahko nagajate igralcu, ki mu gre še posebej dobro). Med igro postavljate tudi ceste in mesta, s katerimi povečate produkcijo surovin na poljih naokrog, pa tudi pristanišč, kjer lahko menjate surovine, če jih noče menjati z vami noben drug igralec (ali obratno!).

Ob koncu igre štejejo točke, ki jih dobite z gradnjo mest, poseben bonus pa prinese najdaljša cesta in največja vojska. To zgradite z igranjem kartic razvoja, ki predstavljajo pomemben del igre, saj se z njimi lahko taktično usmerite v produkcijo specifične surovine, postanete bolj nevarni za druge igralce ali pa vam preprosto prinesejo dodatne točke zmage. Igra se konča, ko prvi igralec zbere 10 točk.

Naseljenci otoka Catan je večna klasika, ki bi morala biti v zbirki vsake družine, zraven pa pristoji še kateri izmed dveh najbolj znanih dodatkov (Mesta in Vitezi in Mornarji). Odlična družinska zabava, ki jo z veseljem igra tako staro kot mlado.

Igra je prevedena v slovenski jezik.

Založnik

Leto

1995

Avtor

Klaus Teuber

Pravila

Slovenska

Jezik

Slovenski

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Lažje igre

Oznake

Družinske igre

Mehanika

Grajenje mreže/poti, Metanje kock, Modularna plošča, Trgovanje, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku