Once Upon a Rainy Day

Vreme zunaj je prav turobno, mucke v toplem domu pa se želijo zabavati. Miške so jih povabile, da bi se skupaj igrale skrivalnice. V igri zmaga igralec, ki najde štiri miške. A to še zdaleč ni preprosto, saj nagajive miške nikakor nočejo obmirovati! Poleg njih pa je tu še radoveden kuža, ki bi se tudi rad igral. A kamor koli gre, je v napoto.

42,00 

Število igralcev

2 - 4

Čas igranja

25 min

Priporočena starost

5 +

Pravila

Slovenska

Vreme zunaj je prav turobno, mucke v toplem domu pa se želijo zabavati. Miške so jih povabile, da bi se skupaj igrale skrivalnice. V igri zmaga igralec, ki najde štiri miške. A to še zdaleč ni preprosto, saj nagajive miške nikakor nočejo obmirovati! Poleg njih pa je tu še radoveden kuža, ki bi se tudi rad igral. A kamor koli gre, je v napoto.

Tip igre

Tekmovalna igra za dva do štiri igralce od petega leta naprej. Trajanje igre: približno 20–25 minut.

Cilj igre

Igralci tekmujejo, kdo bo prvi zbral štiri miške v barvi, ki se ujema z barvo predmeta na ploščici.

Kako poteka igra?

Ko je igralec na vrsti za premik, zavrti puščico in svojo mucko premakne za toliko polj, kolikor jih pokaže puščica. Igralci lahko zapustijo osrednjo sobo v kateri koli smeri, zatem pa morajo svojo mucko premikati po pravokotnih poljih, ki potekajo ob krogcih za miške, v smeri urnega kazalca.

Če vaš lik mucke pristane na:

  • polju, na katerem je žeton z miško: Obrnite žeton, da ga lahko vidijo tudi drugi igralci. Če je na žetonu miška, ki jo iščete (torej, če se ozadje žetona z miško ujema z barvo vašega predmeta), ga obdržite in položite na svojo ploščico s predmetom. Če se barva na žetonu ne ujema z barvo vašega predmeta, žeton položite nazaj, s prednjo stranjo navzdol.
  • praznem polju ali polju, kjer ni več žetona z miško: Z vrha kupčka vzemite kartico za srečo in sledite spodnjim navodilom.
  • obarvanem polju v kotu: zavrtite puščico in preverite njen notranji krog z barvnimi polji, da se prepričate, kje teka kuža. Premaknite kužka na ustrezno obarvano mesto na igralni plošči, razen če že stoji tam.
  • polju s pasjimi tačkami: Lahko se premaknete za enega do pet dodatnih polj, odvisno od tega, na katerem polju želite pristati.

Srečanje s kužkom: Če kuža pristane v sobi, kjer so tudi mucke, se te prestrašijo nepričakovanega srečanja z njim. Vse mucke iz te sobe morajo takoj odhiteti v osrednjo sobo. Sobo lahko zapustijo v kateri koli smeri v vrstnem redu, v katerem si sledijo. Če pride do posebnega primera, v katerem kuža pristane v osrednji sobi, ko so mucke še vedno v njej, morajo vse nemudoma zbežati v poljubno izbran obarvan prostorček v kotu.

Kartice za srečo: Kadar poberete kartico za srečo, morate vedno slediti navodilu, ki velja zanjo.  

  1. Kartici “igrišče” in “večerja” lahko premaknete za enega ali dve polji.
  2. Kartici “postelja” in “poredna mucka” lahko premaknete za enega ali dve polji nazaj.
  3. S kartico “mucka, ki se sonči” morate izpustiti en igralni krog.
  4. S kartico “odprtina za ključ” lahko pogledate žeton z miško, ne da bi jo morali pokazati drugim igralcem.
  5. S kartico “bežeče miške” zamenjate dva žetona z miškami na igralni plošči.
  6. Kartica “kuža” pomeni, da se ta želi igrati z vami. Kužka premaknite na obarvano polje v svoji sobi in upoštevajte gornja navodila, ki veljajo za kužka.

Konec igre

Zmaga igralec, ki prvi najde svoje štiri miške in gre v sobo, v kateri je kuža, da bi nanj naredil vtis s svojim igralnim dosežkom. Če igralec svojo zadnjo miško najde v sobi s kužkom, takoj zmaga.

Kaj je čar te igre?

Družabna igra vsebuje najljubše hišne ljubljenčke (muca, kuža), ki bo navdušila tako kot majhne, tudi velike igralce. Igra ima preprosta pravila, tako da jo lahko vsak hitro spozna in igra se lahko takoj začne!

Založnik

Leto

2018

Pravila

Slovenska

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

25 min

Priporočena starost

5 +

Zahtevnost

Lažje igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku