Onitama

Onitama je abstraktna igra za dva igralca, v kateri poskušata igralca ujeti glavno figuro nasprotnika. Poobna je šahu, toda ves čas iamte na voljo imate le dva načina premikanja, ki se z vsako potezo spremenita.

2

Število igralcev

30 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

27,90 

Na zalogi

Onitama je igra za dva igralca, v kateri začnete s ploščo, na kateri je 5 različnih figuric. Štiri so navadne, eden pa je veliki mojster. Cilj igre je izločiti nasprotnikovega velikega mojstra, ostale figure pa so lahko pojeste in s tem izločite iz igre. Sliši se podobno kot šah, toda ni, saj igro odlikuje odličen sistem premikanja. Z njim na začetku igre izberete 5 kartic premikanja, ki določajo, kako lahko premikate figure: s petelinom skočite eno polje vstran in eno naprej, z zmajem preskakujete polja, z rakovico se premikate vstran …  V roko prejmete dve kartici premikanja, med njima pa izberete eno in premaknete želeno figurico. Trik igre je v tem, da kartica premikanja , ki ste jo igrali, potuje na sredo mize – tista, ki je na sredi mize, pa v roko nasprotnika. Na tak način ves čas veste, kaj lahko igra nasprotnik in na ta način, s predvidevanjem vnaprej, postavljate svoje figure. Igra se konča, ko eden od igralcev poje velikega mojstra drugega igralca.

Onitamo priporočamo igralcem, ki iščejo simpatično igro za dva igralca z zelo inovativnim načinom igranja, podobno šahu ali igri Hive. Ker je igri priloženih 16 različnih kartic premikanja, to omogoča celo vrsto različnih kombinacij – vsaka igra pa se igra taktično nekoliko drugače.

Založnik

Arcane Wonders

Leto

2016

Avtor

Jun Kondo, Mariusz Szmerdt

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

2

Čas igranja

30 min

Starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.


Dice Tower

Video Thumbnail

Onitama Review with the Game Boy Geek


Game Boy Geek

Video Thumbnail

Onitama – An Introduction Video with Tom Vasel


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00