The Resistance: Avalon

Avalon je igra zavajanja in blefiranja, postavljena v fantazijski svet vitezov okrogle mize, kjer se bojujeta dobra stran kralja Arturja in zla stran Mordreda.

5 - 10

Število igralcev

30 min

Čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

19,90 

Na zalogi

Vitezi okrogle mize so se zbrali pod vodstvom kralja Arturja in pripravljajo načrt, kako popeljati ljudstvo nazaj na prava pota. Toda med njimi so zli služabniki Mordreda, ki bodo storili vse, da bi načrt propadel.

V čem se Avalon razlikuje od igre Resistance?

Podobno kot v Resistance, ki je osnovna različica igre, morajo tudi v Avalonu igralci glasovati, kdo gre na misijo. Za spodletelo misijo je dovolj le en infiltriran zlikovec. Zato je zelo pomembno, da z glasovanjem izberete le tiste igralce, ki jim dovolj zaupate, to zaupanje pa je lahko pridobljeno prek pogovora.

Za razliko od Resistance pa v Avalonu niste popolnoma brez informacij, saj Arthur že od začetka igre ve, kdo je zlikovec, vendar tega ne sme povedati naglas, saj bi to pomenilo konec igre.

V čem je čar?

Večino igranja sestavlja sumničav pogovor med igralci, ki se na trenutke spremeni v bolj ali manj prijateljsko zasliševanje.

Komu je namenjena?

Odlična igra za večje skupine, ki bi se radi preizkusili v nekoliko drugačni namizni igri, kjer je pozornost s plošče usmerjena na obraze igralcev. Igro bodo oboževali tudi igralci, ki so se že spoznali z igro Mafije, oz. Volkodlaka, pa tudi igralci, ki so jim blizu igre s psihološkim vložkom, kot npr. poker.

Zakaj jo imamo tako radi?

Avalon se tekom igre zelo lepo stopnjuje in v večini primerov doživi svoj vrhunec on koncu zadnje, pete misije, ko ima stran še eno možnost, da pravilno ugane, kdo je bil  Ves čas za mizo vlada fantastična napetost, sum pa se z vsako misijo seli iz enega igralca na drugega.

GremoŠeEno* kriterij:

Resistance traja od pol ure do eno uro in zelo pogosto je, da se boste želeli preizkusiti tako v vlogi Upornika, kot v vlogi Vohuna, zato jo boste zelo pogosto v enem večeru odigrali dvakrat ali celo trikrat. K igri je priložena tudi različica z razširjenimi pravili, ki je primerna za nekoliko bolj izkušene igralce in s katero lahko še popestrite igralsko izkušnjo. Prav tako so na voljo tudi nekateri dodatki, s katerimi bodo igralci dobili svoje posebne vloge, dodane bodo vodje skupin, med vas pa se bodo infiltrirali tudi lovci na glave …

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2012

Avtor

Don Eskridge

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

12 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Glasovanje, Partnerstva, Različne moči igralcev, Sočasno izbiranje akcij, Uporaba spomina

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Avalon Review - with Tom Vasel


Game Boy Geek

Video Thumbnail
Avalon Review - with the Game Boy Geek
Board Game Brawl

Video Thumbnail
The Resistance: Avalon - Board Game Brawl
Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “The Resistance: Avalon”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani. Osebni prevzemi so v času veljavnosti protikoronskih ukrepov možni od ponedeljka do petka med 10:00 in 18:00.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku