Root

Root je družabna igra za 2 – 4 igralce, v kateri se kot ena izmed štirih vrst živali borite za prevlado v gozdu. Vsaka izmed živali ima povsem drugačen način igranja in tudi lastne pogoje za zmago (asimetrična družabna igra), zato je igranje izjemno pestro.

56,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Root je asimetrična družabna igra, v kateri se kot ena izmed štirih vrst živali borite za prevlado v gozdu.

Klan mogočnih mačkonov nadzoruje kar 11 od 12 vasi v gozdu in ima s tem številčno prednost v številu bojevnikov in premoženju (les), njihov cilj pa je zgraditi čimveč zgradb in tako še utrditi svoj imperij.

Nasproti jim stojijo pogumni bojevniški orli, ki želijo za vsako ceno osvojiti nazaj svojo deželo. Svojo utrdbo imajo v zadnji preostali, dvanajsti vasi. Posebej spretni so v bojevanju, njihov vodja pa jim omogoča, da z vsako potezo pridobijo vedno več akcij, ki jih lahko izvedejo prek uporabe kartic vazalov. Težava je v tem, da takoj, ko ene izmed akcij vazalov ne morete izvesti, se cela veriga poruši in začeti morate znova, z novim vodjo. Tako imajo specifičen ritem igranja, saj njihova moč prihaja v valovih.

Iz podrasti dogajanje opazujejo uporniki, ki predstavljajo zbor preostalih živali v gozdu. Niso zadovoljni ne z mačkoni, ne z orli, njihova taktika pa je gverilska, saj so številčno podrejeni. Potihoma prihajajo v vasi in tam pridobivajo podporo za svoje akcije. Ko zberejo dovolj podpore, postanejo zmagovalci. Njihova posebnost je dodaten kup kartic z različnimi gozdnimi živalmi, prek katerega postaja uporniki z vsako potezo močnejši.

Zadnji igralec je vagabund, osamela duša, ki se potika po gozdu in je posebej spretna pri uporabi različnih predmetov, s katerimi opravlja različne misije, se bojuje, raziskuje zemljevid, itd. Njegova posebnost je, da lahko sklepa zavezništva z drugimi igralci. Na ta način lahko postane zmagovalec skupaj z enim izmed drugih klanov, ko oni uspejo dokončati svoj cilj. Lahko pa se aktivno bori proti vsem in tako na lastno pest zbere dovolj točk, da zmaga sam. V igro vpelje veliko diplomacije in pogajanja. Med drugim lahko ostali igralci nabirajo predmete zanj in s tem dobijo odlično pogajalsko izhodišče, vagabund pa jim v zameno za predmete pomaga v boju, pri poznavanju gozda, itd.

Igre je konec, ko prvi igralec uspe zbrati 30 točk, ali pa ko dokonča zanj specifičen cilj (ostali igralci seveda vidijo, kakšen cilj ima vsak izmed igralcev).

Poleg raznovrstnosti med rasami, igra ponuja tudi ogromno variacij in možnih strategij znotraj ene same rase, zato ne preseneča, da je Root leta 2018 ocenjena za eno najboljših strateških iger vseh časov. Izdelava komponent je vrhunska, dodatno piko na i predstavljajo simpatične ilustracije in pregled način učenja navodil s pomočjo preprostega “walkthrough” vodiča, ki vas popelje skozi prva dva kroga igre, priloženi pa so tudi pregledni in strnjeni taktični napotki za začetniško igranje z vsako izmed ras. Root je izšla pod okriljem založniške hiše Leder Games in sledi tradiciji družabne igre Vast. Močno priporočamo vsem ljubiteljem strateških iger!

Založnik

Leto

2018

Avtor

Cole Wehrle

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Priporočena starost

10 +

Število igralcev

Čas igranja

75 min

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Preizkušanje sreče, Različne moči igralcev, Uporaba akcijskih točk, Zasedanje ozemlja

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower



Root Review - with Tom Vasel

Root Review – with Tom Vasel


Razširitve

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku