Root: The Underworld Expansion

The Underworld je dodatek za izvrstno, prikupno strateško igro, Root. Igri doda dve novi fakciji in dve novi mapi. Za igranje potrebujete osnovno igro.

2 - 6

Število igralcev

75 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

46,90 

Na zalogi

Za koliko igralcev: 2-6
Koliko časa: 60-90 min
Zahtevnost: 3/5

The Underworld odpira povsem nov svet, ki se razprostira čez dve igralni plošči, dodaja dve novi bojevniški fakciji in omogoča še zanimivejše gozdne spopade.

Na dvostrani plošči vas pričakujeta dve novi mapi; na eni je na sredini veliko jezero, po katerem se vozi splav, na katerega lahko naložite svoje vojščake in jih prepeljete na drugo stran jezerca, za nameček pa še kupite karto. Ta mapa je dinamična, naselbine pa so si dejansko bližje, kot izgleda na prvi pogled. Na drugi strani pa je narisana gorska mapa, ki ima sprva mnoge poti med naselbinami še zasute, jih pa lahko med igranjem odkopljete in tako povežete naselbine.

V škatli na vas čakata tudi dve novi fakciji, in sicer Corvid Conspiracy in Underground Duchy. Vrane znajo hudo spletkariti, ter na ploščo polagajo svoje prikrite načrte, ki jih preostali igralci ne vidijo – lahko pa skušajo uganiti, kaj se tam skriva. Če uganejo pravilno, vranam skazijo načrte; če uganejo napačno, jim bodo pomagali. Slepi krti imajo na plošči povsem svoje polje, ki ga lahko dosežejo le oni, obenem pa med razlinimi polji lahko kopljejo rove in si tako krajšajo pot med njimi.

Priporočamo: The Underworld je izvrsten dodatek za ljubitelje igre Root, ki jo absolutno priporočamo vsem zagrizenim strategom. Na kratko, če so vam všeč igre, kot so Small World, Kemet ali Scythe, potem obstaja velika možnost, da boste navdušeni nad Root. Z The Underworld je mogoče igrati tudi s 5 ali 6 igralci, vendar je, če iščete razširitev prav s tem namenom, morda še boljša izbira razširitev The Riverfolk.

Založnik

Leto

2020

Avtor

Cole Wehrle

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Priporočena starost

10 +

Število igralcev

Čas igranja

75 min

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Preizkušanje sreče, Različne moči igralcev, Uporaba akcijskih točk, Zasedanje ozemlja

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Družina iger

root

Dice Tower

Video Thumbnail

Root: The Underworld Expansion Review – with Mike DiLisio

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani. Osebni prevzemi so v času veljavnosti protikoronskih ukrepov možni od ponedeljka do petka med 10:00 in 18:00.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku