Skull

Skull je igra blefiranja. V njej igralci na mizo postavljajo navzdol obrnjene kartice z vrtnicami in lobanjami ter izzivajo druge igralce v številu kart z vrtnicami, ki jih lahko razkrijejo, ne da bi naleteli na lobanjo.

3 - 6

Število igralcev

45 min

Čas igranja

14 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

19,90 

Na zalogi

V Skull se s prijatelji izzivate, kdo je bolj drzen in si upa obrniti čimveč podstavkov za pijačo, na katerih so narisane lobanje in rože. Na potezi igralci odlagate pred sebe zakrite podstavke, vse dokler eden od igralcev ne reče, da lahko obrne več kartic z obrazom navzgor. Ostali povejo, ali si jih upajo obrniti več. Primer: na mizi je 7 podstavkov, prvi igralec reče, da lahko obrne tri, preden naleti na lobanjo. Drugi igralec tvega več in reče 4, tretji pa kar 6. Ostali si ne drznejo preseči take ponudbe in odstopijo. Tretji igralec nato obrača podstavke enega za drugim, pri tem pa mu prav pride spretnost branja nasprotnikov – kateri od njih je nastavil past in kateri je igral rože? Če mu ne mu ne uspe (kar se zgodi pogosto), mora odložiti en svoj podstavek z rožo. Tako v igri ostanejo na koncu skoraj le še lobanje in igra postaja vedno težja. Zmagovalec je igralec, ki mu uspe dvakrat uspešno obrniti napovedano število podstavkov.

Skull je super bleferska igra, ki jo lahko igrate tudi kot pivsko igrico (od tod tudi ideja s podstavki). Primerna je za družbe, ki se rade zabavajo ob igrah kdo-bo-koga, predvsem v smislu ugibanja, kakšne poteze načrtujejo vaši nasprotniki.

Leto

2016

Avtor

Hervé Marly

Založnik

Asmodee

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

3 – 6

Čas igranja

45 min

Starost

14 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Dražba, Izpadanje igralcev, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Video Thumbnail

Skull Review

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00