Under the Leaves

Ste že slišali za Nedotakljivo jezero? Tudi najpogumnejši vetrovi si ne drznejo vzburkati njegove temne gladine. Vaša naloga je prepluti to nenavadno, skrivnostno vodo in pristati na Otoku poletja, kjer boste prezimili. V ta namen je treba zgraditi primeren čoln, ki bo s pomočjo čarovnije lebdel nad vodo. Uporabite vse zaklade gozda, da boste uspešno opravili to nalogo! Kje pa se skrivajo ti zakladi? Prav na mestu, kjer se začne ta zgodba: Pod listjem.

44,00 

Število igralcev

2 - 4

Čas igranja

45 min

Priporočena starost

6 +

Pravila

Slovenska

BoardGameGeek
Šifra: MAUNDLEA Kategorija: Oznaka:

Družabna igra Under the leaves je čudovito ilustrirana namizna igra za otroke od 6. leta dalje. Ste že slišali za Nedotakljivo jezero? Tudi najpogumnejši vetrovi si ne drznejo vzburkati njegove temne gladine. Vaša naloga je prepluti to nenavadno, skrivnostno vodo in pristati na Otoku poletja, kjer boste prezimili. V ta namen je treba zgraditi primeren čoln, ki bo s pomočjo čarovnije lebdel nad vodo. Uporabite vse zaklade gozda, da boste uspešno opravili to nalogo! Kje pa se skrivajo ti zakladi? Prav na mestu, kjer se začne ta zgodba: Pod listjem.

Tip igre

Tekmovalna družabna igra za 2 – 4 igralce od šestega leta naprej. Trajanje igre: približno 45 minut.

Cilj igre

Igralci premikajo svoje figurice po igralni plošči in nabirajo različne materiale, ki jih porabijo za gradnjo delov čolna med igro. Vsak igralec mora zgraditi svoj čoln iz treh različnih delov, in sicer prednjega in zadnjega dela ter rezervoarja z vilinskim prahom, ki služi kot gorivo. Z zgrajenim čolnom si igralec prisluži zvezdice (zmagovalne točke), ki pa jih zbira tudi z daljnogledi in potniki. Zmaga igralec z največ zvezdicami.

Kako poteka igra?

Igralno ploščo in Floxov voz postavite na sredino igralne površine. Premešajte naslednje ploščice oz. kartice in jih s prednjo stranjo navzdol zložite v ločene kupčke ob igralni plošči: ploščice s Floxom, ploščice z daljnogledi in kartice s pustolovščinami. Razvrstite dele čolnov glede na vrsto (prednji deli, zadnji deli, rezervoarji z vilinskim prahom). Žetone zmrzali položite na z ivjem prekrito polje, s snežinko navzgor. Ločite žetone za material in jih nakopičite glede na vrsto materiala na druga prazna polja za material. Na koncu prenesite po en žeton za material z vsakega kupčka na voz.

Vsak igralec si izbere en lik in vzame kartico za ta lik. Postavite svoje figurice oz. like na polje za vas. Figurico Floxa postavite na polje za pristanišče.

Igralec, ki je na vrsti, stori naslednje:

  • Vrže kocko in premakne svojo figurico ali figurico s Floxom.
  • Izvleče kartico s pustolovščinami in izvede navodilo na njej.
  • Ko je na vrsti, zamenja žetone za material za del čolna in/ali daljnogled.
  • Plošček aktivnega igralca poda naslednjemu igralcu.

Če vaš lik pristane na…

polju za material: Vzemite žeton z ustreznega kupčka.

z ivjem prekritem polju: Vzemite žeton zmrzali in ga položite predse tako, da bo stran s snežinko obrnjena navzgor. Dovoljeno je imeti le dva žetona zmrzali s to stranjo navzgor. Če dobite še tretjega, morate vrniti ves svoj material in žetone zmrzali na igralno ploščo.

vasi: Žeton za material ali žeton zmrzali iz svoje zaloge lahko zamenjate za drug žeton za material ali žeton zmrzali na plošči (a ne na vozu!). Vzemite žeton in tistega, ki ga ne potrebujete, vrnite na ustrezen kupček. Igralec sme v igralnem krogu zamenjati le en žeton.

pristanišču: Premaknite vrhnjo kartico katerega koli kupčka z deli čolnov na dno. To dejanje ni obvezno, vendar je koristno, saj z njim omogočite kroženje ploščic z deli čolnov.

Na Ognjenem polju lahko stalite svoje žetone zmrzali. Ko pridete na vrsto, lahko namesto meta kocke premaknete svoj lik na to polje in žetone zmrzali obrnete tako, da je navzgor obrnjena stran z vodno kapljico. Nato je na vrsti naslednji igralec. V naslednjem krogu se boste vrnili na pot in pri tem šteli korake od vasi.

Naleteli ste na Floxa! Če srečate Floxa, morate preveriti, ali vam skuša kaj ukrasti. Vzemite šest ploščic s Floxom, jih premešajte (s prednjo stranjo navzdol), obrnite tri ploščice in si oglejte rezultat: Če je na teh treh izbranih ploščicah več veselih Floxov, je Flox zmagal, vi pa morate en žeton za material iz svoje zaloge položiti na njegov voz. Če izbrane ploščice prikazujejo več žalostnih Floxov, ste zmagali vi; izberite žeton z voza in ga položite na svoj kupček. Če na vozu ni nobenega žetona več, ne dobite nič.

Ko premaknete svojo figurico in izvedete svoje dejanje, izvlecite kartico s pustolovščinami. 

Par primerov kartic s pustolovščinami:

Darila: Vzemite na kartici prikazan žeton za material z igralne plošče in ga položite na svoj kupček.

Kartice z ljubljenčki: Ljubljenčki pohrustajo žeton za material iz vaše zaloge. Vrnite na kartici prikazan žeton na ustrezen kupček na igralni plošči. Če prikazanega materiala nimate v svoji zalogi, imate srečo.

Trebuška (Belly): Trebuška ni prav nič izbirčna! Z veseljem bo pohrustala kateri koli vaš žeton za material. Vrnite izbrani žeton na ustrezen kupček na igralni plošči. Če nimate nobenih žetonov, bo Trebuška ostala lačna.

Velikan: Premaknite vrhnjo ploščico z vsakega kupčka z deli čolnov na dno kupčka.

Čarovnik: Enega od svojih delov za čoln lahko zamenjate za kateri koli del enake vrste s kupčka.

Hrošček sreče: Uporabite ga lahko namesto katerega koli žetona za material.

Čarobna orodja: Ko ste na vrsti, si lahko ogledate vse ploščice z deli čolnov in kupite del, za katerega imate vse žetone za material, prikazane na ploščici.

Čarobna očalca: To bitjece s čarobnimi očalci opazi, kadar Flox skuša kaj ukrasti.  Ko srečate Floxa, lahko tvegate s preobračanjem treh ploščic s Floxom ali pa se odločite za zagotovljen uspeh in predate to kartico, saj lahko takoj izberete žeton za material s Floxovega voza.

Goblin Khaos: Goblin ceni raznolikost. Če je vaš čoln zgrajen v treh različnih slogih, vas bo nagradil s tremi zvezdicami. V nasprotnem primeru ta kartica nima vrednosti.

… in še veliko več!

Deli čolnov in daljnogledi:

Dele čolnov in/ali daljnoglede lahko kupite z žetoni za material kadar koli ste na vrsti (preden izvlečete kartico ali po tem).

Deli čolna: Če imate vse materiale, prikazane na ploščici določenega dela čolna, vzemite materiale iz svoje zaloge in jih vrnite na ustrezna polja na igralni plošči (žeton za les na kupček z žetoni za les itd.). Nato vzemite ta del čolna in ga položite predse.

Daljnogled stane en žeton z vodno kapljico in en žeton s travo. Vzemite žetone iz svoje zaloge in jih vrnite na ustrezna polja na igralni plošči, nato pa izberite ploščico z daljnogledom. Daljnogled potrebuje igralec, ki želi naznaniti konec igre. Drugi igralci ga ne potrebujejo, a upoštevajte, da zvezdice na daljnogledih prinašajo zmagovalne točke!

Konec igre

Ko se igralec ustavi v pristanišču in ima cel čoln in vsaj en daljnogled, prejme kartico Otoka poletja. Nato oznani konec igre in druge igralce pozove k izplutju. Prvemu igralcu ne preostane nobeno drugo dejanje. Če se sem premakne figurica Floxa, se mora prvi igralec soočiti z njim. Drugi igralci morajo zaključiti svoj zadnji igralni krog, nato pa svoje figurice položijo v pristanišče in opravijo končno točkovanje. Če je ob prihodu drugih igralcev v pristanišču tudi Flox, se morajo tudi oni soočiti z njim. Prislužen gradbeni material je pred končnim štetjem točk še vedno mogoče zamenjati za daljnoglede ali dele čolna.

Če želijo igralci izpluti, morajo do konca zgraditi svoj čoln. Če čoln ni povsem dokončan, sme igralec odvreči potnike ali daljnoglede v vrednosti treh zvezdic in vzeti manjkajoči del čolna z vrha kupčka.

Kaj je čar te igre?

Under the leaves je najnovejša in ena od najlepših družabnih iger od Marbushke, ki je polna pustolovščin in čarovnije. Čolni, ki lebdijo nad vodo z vilinskim prahom, čudovito bitje, ki nam pomagajo ali nam ovirajo med potovanjem…. ta namizna igra bo zagotovo zelo priljubljena tudi v vaši družini!

Založnik

Leto

2021

Pravila

Slovenska

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

45 min

Priporočena starost

6 +

Zahtevnost

Lažje igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku