Unfathomable

Skušajte preživeti najnevarnejšo plovbo svojega življenja v Unfathomable, izvrstni igri skritih vlog.

89,90 

Število igralcev

3 - 6

Čas igranja

180 min

Priporočena starost

14 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek
Šifra: BGUNFANT Kategorija: Oznaka:

Za koliko igralcev: 2-6
Koliko časa: 2-4 ure
Zahtevnost: 3/5

Piše se leto osemnajsto-in-nekaj, vi pa ste na krovu ladje, ki prečka Atlantik in pluje proti Bostonu. Imate vrtoglavico, kar naprej vas zebe, ladjo napadajo grozovite spake iz globin morja, pa še hrana je bolj tako-tako.

Unfathomable je reimplementacija stare klasike, Battlestar Galactica. Igra ima svež videz, novo tematsko ozadje (Cthulhu mitologija), mehanična zasnova pa je (z izjemo nekaj manjših, dobrodošlih popravkov) ostala enaka.

Igralci boste svoj lik premikali po krovu ladje in se lotevali najrazličnejših akcij. Ladja mora ostati plovna, preprečiti morate vedno bolj intenzivne napade pošasti, skrbeti za preostale potnike in še marsikaj. Kot da to še ni dovolj, pa so med vami lahko skriti hibridi ali celo okultni zlohotneži, ki želijo preprečiti varen prihod ladje na cilj.

Povsem zaupati ne morete nikomur. Še sebi ne… Četudi igro začnete kot dobrohotni človek, to še ne pomeni, da se ne boste med plovbo prelevili v hibridno spako, pa se tega še niti ne zavedate.

Igra ponuja zvrhan pehar različnih akcij, taktik in strateških prijemov, obenem pa nikoli ne boste imeli možnosti narediti vsega, kar si želite. Za to bodo poskrbele razne nevarnosti, ki prežijo na vas od povsod, prav nič pa ne bo pomagalo tudi nezaupanje med soigralci.

Priporočamo: Unfathomable je spodoben hommage eni najbolj priljubljenih iger skritih vlog, Battlestar Galactica, ki pa je žal že dolgo ni moč najti na policah trgovin. Osnova igre ostaja enaka, dasiravno nekoliko izpiljena. Tematska kulisa je seveda drugačna in bo posebno všeč ljubiteljem del H. P. Lovecrafta.

Pod črto je Unfathomable ena najboljših socialno-deduktivnih iger zadnje čase, in brez težav parira ali celo preseže uveljavljene naslove, kot so Dead of Winter, Quest in Human Punishment. Bodite le pozorni na daljši igralni čas – 2 uri je kar optimistična ocena, raje si rezervirajte dvakrat toliko časa, da se vam pri igranju ne bo pretirano mudilo.

Založnik

Leto

2021

Avtor

Tony Fanchi

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

180 min

Priporočena starost

14 +

Zahtevnost

Zahtevne igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.



TDG: Unfathomable

TDG: Unfathomable


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku