Viticulture: Essential Edition

V Viticulture ste postavljeni v idilično pokrajino Toskane, kjer skušate razviti svoj vinograd in postati eden od legendarnih kraljev vina.

54,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

V Viticulture nimate kaj dosti več kot nekaj arov zemlje, staro prešo, majhno klet in tri delavce. Toda imate tudi velike sanje o tem, kako postati velik vinogradnik z uspešno zgodbo. S trdim delom svoj košček toskanske pokrajine pretvorite v žlahtno kapljico, ki zadovolji še tako zahteven okus.

Glavna odločitev, s katero ste soočeni je ta, kako razporediti svoje delavce skozi celo leto. Igra namreč poteka v različnih letnih časih, ki vplivajo na to, kaj se dogaja z grozdjem, vinom in pokrajino. Z drugimi besedami, poleti imate na voljo povsem drugačne akcije kot pozimi. Težava je v tem, da so mesta na igralni plošči in s tem možne akcije omejene in se za njih potegujejo vsi igralci hkrati. Zato ima prvi igralec, ki izbere akcijo prednost pred ostalimi – toda brez skrbi, tisti, ki izbira zadnji ima kadarkoli možnost izbrati, da izbira prvi v naslednjem krogu. Na srečo vas pogosto obiščejo tudi gostje, ki vam pomagajo pri delih, pa tudi turisti, ki jih lahko popeljete naokrog in s tem zaslužite nekaj cekinov. Toda osrčje igre predstavlja postavljanje vinograda in vse opreme, ki jo potrebujete za pridelavo kvalitetnega vina. Tudi klet postaja vedno večja in na vas je le še, da izberete nekaj steklenic, ki jih želite starati skozi celotno igro, kajti te vam bodo na koncu prinesle največ denarja. Za katero vrsto se odločite je odvisno od kartic osebnih ciljev, ki jih izberete ob začetku igre, med igro pa lahko dodate nove.

Viticulture je čudovito izdelana in tematsko izjemno privlačna igra, pa tudi igranje je ves čas napeto in polno dilem, katera poteza je najboljša. Morda boste želeli najprej poskrbeti za opremo, toda drugi se morda raje osredotočijo na gostoljubnost in vas s pomočjo svojih gostov prehitijo pri pridelavi rujne kapljice. Dodatna popestritev so letni časi, ki jih morate upoštevati pri načrtovanju svojih potez. Zares izjemno izdelana igra, ki je kot dobra steklenica vina – spada v vsako pravo kolekcijo.

V izdaji Essential prejmete v primerjavi z osnovno različico nekaj dodatnih modulov iz razširitve Tuscany, med drugim 36 kartic staršev (Mama in Papa cards), kartice polj, dodatne obiskovalce in možnost igranja v solo načinu.

Leto

2015

Avtor

Alan Stone, Jamey Stegmaier

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Založnik

Število igralcev

Priporočena starost

13 +

Čas igranja

90 min

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Postavljanje delavcev, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.



Viticulture Review - SU&SD Already did It

Viticulture Review – SU&SD Already did It


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku