Mehanične lesene sestavljanke UGears

Ugears so čudovite 3D sestavljanke, ki bodo oživele ob vašem dotiku. V celoti so izdelane iz lesa, v povprečju pa so sestavljene iz 50-150 koščkov. Z njimi lahko zgradite zelo natančne replike parnega stroja, vlaka, tramvaja, traktorja in celo kombajna, ki bo pospravil vašo mizo neželenih papirjev. Če vas prevozna sredstva ne navdušujejo, pa si lahko izdelate svoj lastni kronometer, ki bo odšteval 20 minut, naša najljubša pa je pravljično gledališče, v katerem se bodo ob poganjanju kolesja menjali različni liki in tako uprizorili pravo predstavo, ki jo lahko pospremite z lastno naracijo.

ugears-blog-3

Posebnost Ugears je ta, da za sestavljanje ne potrebujete lepila, saj so koščki narejeni tako, da se čvrsto zatanejo drug z drugim. Vsak košček je lasersko izrezljan, zato ga morate ob pričetku sestavljanja le potisniti iz palete. Sami smo si pri tem pomagali s topim predmetom, natančneje s topo stranjo čajne žličke, včasih pa je potrebno kaj malega tudi obrezati z nožkom. Za bolj gladko premikanje zobnikov pa lahko uporabite tudi svečo, saj vosek dobro podmaže zobnike. Sestavljanje bo predstavljalo kar zahteven umski izziv, pri katerem vam bodo v pomoč priložena, lično izdelana barvna navodila, Ugears so zato primerni za najstnike nad 14 let in za odrasle.

ugears-blog-2

Tudi sami smo se lotili sestavljanja in že, ko smo prvič prijeli škatlo v roko in zagledali sličico končnega izdelka, smo bili zasvojeni in z glavo povsem v projektu. Dokončno pa nas je prepričal vonj po brezinem lesu, ki je preplavil prostor, ko smo škatlo odprli. Nekoliko smo bili presenečeni, da se je na dnu škatle skrivalo približno 20 zobotrebcev. Saj vendar nismo naročili čevapčičev za zraven? Pa se je izkazalo, da gre za zelo premeteno rešitev, kako povezati vrteče dele na način, da je trenje čim manjše. Na koncu zobotrebci sploh niso opazni, temveč se zlijejo s čudovito, premikajočo se celoto.

ugears-blog-1

Dizajn strojčkov je zasnovan tako vrhunsko in s pozornostjo do detajlov, da lahko govorimo o pravcatih replikah dejanskih parnih strojev, vlakov , itd. So pravi mali spomeniki lepoti mehaničnega delovanja in obvezen predmet za v zbirko ljubiteljev steampunka. Ker so leseni omogočajo tudi barvanje, tako da lahko svoj konstrukcijski projekt še dodatno nadgradite.

Ugears zaživijo zaradi sposobnosti premikanja, ki prav vsakega izmed različnih sestavljenih predmetov zaznamuje in mu da svoj poseben čar. Ustvarite lahko pravi časomer, s katerim odmerite čas za kuhanje testenin ali pa delujoč motor, ki posnema tiste iz časov parnih strojev.  Da o traktorju sploh ne izgubljamo besed! V njem se skriva motor na elastiko, ki vam omogoča, da ga vozite v treh prestavah – parkirni, običajni (približno 5 cm na sekundo) in športni – za vsak slučaj, če se zunaj pripravlja na točo, vi pa še niste pobrali pridelkov.

Ugears nas je navdušil, ker smo iskali projekt, ki je popestril naš vikend in razmigal tako naše prste kot možgane. Sestavljanje je bilo ravno prav zahtevno, da smo bili na koncu še nekoliko bolj ponosni na res lep in stilsko dodelan končni izdelek. Ta na polici ne nabira samo prahu, ampak ga radi prebudimo in pokažemo gostom v naši trgovini.  Pridite pogledat to čudo mehanike!

UGears sestavljanke lahko najdete tudi v naši spletni trgovini

Ta članek je bil objavljen v Novice.
Gregor


Preberi še kaj zanimivega