Citadels (Revised Edition)

Citadels 2016 so prenovljena izdaja igre Spletke, z novimi liki in arhitekturnimi krasotami.

34,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Šifra: BGCITREV Kategorija: Oznake: , ,

V Spletkah se kot srednjeveški fevdalec trudite dograditi svoje mesto, preden to uspe vašim nasprotnikom. Mesto si širite z gradnjo novih četrti. Pri tem dobri stiki s plemstvom, cerkvijo, trgovci in drugimi veljaki igrajo pomembno vlogo. Igra se spreminja iz kroga v krog, saj si vsak igralec vsakič izbere drugo osebo, ki jo bo igral: morilca, tatu, čarovnika, kralja, škofa, trgovca, arhitekta ali vojskovodjo – vsak od njih pa ima čisto posebno sposobnost ali moč. Z morilcem ubijete kartico nekoga drugega in ga s tem izključite iz kroga. S tatom ukradete vse zlatnike drugemu igralcu, tako da on na svoji potezi težko kaj zgradi, s čarovnikom lahko menjate svoje kartice z nekom, s kraljem si zagotovite prvo izbiro v naslednjem krogu, s trgovcem prejmete dodaten zlatnik, z arhitektom gradite dodatno zgradbo, z vojskovodjo nekomu rušite zgradbo v njegovem mestu, s škofom pa ste varni pred vojskovodjo. Nekatere vloge vam prinašajo zlatnik za vsako zgradbo, ki jim je po godu: škof je zelo zadovoljen, če gradite svete zgradbe, trgovec ima rad tržnice in taverne, vojskovodja prostore za urjenje, kralj pa vas nagradi za gradnjo palač in gradov. Na potezi igralce postavljate eno ali dve zgradbi, nato pa v roko povlečete nove. Igra se konča, ko en izmed igralcev dogradi 7 zgradbo v svojem mestu, zmagovalec pa je tisti, ki ima v svoji citadeli najvrednejše zgradbe.

Različica 2016  vsebuje 27 likov (8 iz originalne igre, 10 iz razširitve Dark City ter 9 popolnoma novih), 30 četrti, ter popolnoma novo grafično podobo. Med novimi liki najdete sodnika, izterjevalca, vohuna, patricija, kardinala, trgovca, učenjaka in maršala. Dodane so tudi nekatere nove zgradbe, kot npr. nekropola, spomenik, bazilika in teater. Igra po novem traja, dokler ni zgrajena 7 stavba (in ne več osma).

To verzijo priporočamo taktično bolj zahtevnim igralcem, ki želijo igro prilagoditi povsem po svoji meri in si tako odpreti kopico novih taktičnih možnosti in poti. V primerjavi z osnovno različico je tudi nekoliko skrajšana. Idealna je tako za igralce, ki Spletke že poznate, ampak še nimate svojega lastnega izvoda, kot tudi za popolne začetnike.

 

 

Založnik

Leto

2016

Avtor

Bruno Faidutti

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

10 +

Mehanika

Izbiranje kartic, Različne moči igralcev, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower



Citadels (2016 Edition) Review - with Zee Garcia

Citadels (2016 Edition) Review – with Zee Garcia


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku