Čudovit svet Gü-jev

Čudovit svet Gü-jev je namizna igra z ljubkimi, zabavnimi Gü-ji, očarljivimi rastlinami in živahnim, 3D gozdom. Güji so izjemna bitja, ki ustvarjajo skrivne recepte za zdravljenje rastlin. Zdravilne kristale je treba pobirati na natančno določenih jasah v gozdu, kar pa ni najlažja naloga, saj se drevesa v tem gozdu neprestano premikajo!

42,00 

Število igralcev

2 - 4

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

4 +

Pravila

Slovenska

BoardGameGeek

Čudovita družabna igra izpod rok Marbushke je namizna igra z ljubkimi, zabavnimi Gü-ji, očarljivimi rastlinami in živahnim, 3D gozdom. Güji so izjemna bitja, ki se izvrstno spoznajo na rastline. Njihove posebnosti so duhovita poimenovanja, ki vsebujejo črko ü. Ustvarjajo skrivne recepte iz najrazličnejših sestavin za zdravljenje rastlin. Sestavin se ne sme pomešati! Le ustrezna kombinacija kristalov lahko pozdravi obolelo rastlino. Zdravilne kristale je treba pobirati na natančno določenih jasah v gozdu. Vendar pa se drevesa nenehno premikajo, prav tako tudi vhodi na jase, zato imajo Güji nemalokrat težko nalogo. Ti premiki lahko pripeljejo tudi do nepričakovanih srečanj z gozdnimi bitji.

Tip igre

Tekmovalna družabna igra za 2 – 4 igralce od petega leta naprej. Trajanje igre: približno 20 minut.

Cilj igre

Cilj igre je pobrati ustrezne barvne kombinacije in med igro pomagati čim več rastlinam. Zmaga igralec, ki pobere največ kartic z recepti in pozdravi največ rastlin.

Kako poteka igra?

Po navodilih sestavite premikajoči se gozd in ga postavite na sredino igralne plošče. Razvrstite kristale po barvi in jih razmestite po jasah. Morca (nagajivi lik) postavite na vhod katere koli jase, gozdna bitja pa v vdolbine pri koreninah dreves. Premešajte kartice s čarobnimi recepti in jih položite s hrbtno stranjo navzgor ob igralno ploščo. Zgornje tri kartice položite s sličico navzgor ob igralno ploščo. Izberite si figurico Güja in jo postavite v njegovo hiško v kotu igralne plošče. Figurice se premikajo in gozd se vrti, kot kažejo puščice in kvadratki na igralni plošči.

Ko pridete na vrsto, vrzite igralno kocko in izvedite dejanja prikazana na kocki (npr. pomaknite se po gozdu, postavite Morca na vhod naslednje jase ali zavrtite gozd …).

Ste prispeli do drevesnih korenin? Tam boste srečali različna gozdna bitja:

  • Fogbird – ta meglena ptica vas bo tako zmedla, da boste povsem pozabili, kam ste bili namenjeni! Vrnite se v hiško, da se zberete.
  • Twin eggs – dvojajce lahko podvoji katerega koli od kristalov, ki jih že imate.
  • Tradeberry – menjavček lahko vstopi na katero koli jaso, z njim lahko menjate kristale …
  • Srečni kamen Lükkerspünt – s pomočjo tega kamna lahko proti sebi sami zavrtite katero koli jaso, s katere bi želeli pobrati kristal ali katerega od pomočnikov, ki ga najbolj potrebujete.
  • Kristaložer Gümütür – najraje ima barvne kristale, ki jih pohrusta z največjim užitkom. Če stopite na njegov kvadratek, mu morate ponuditi kristal …
  • …. in še veliko več!

Če ste zbrali kombinacijo kristalov, razvidno s katere od navzgor obrnjenih kartic z recepti, ste pozdravili rastlino, prikazano na kartici.

Konec igre

Igra se konča, ko zmanjka kartic z recepti. Zmaga igralec, ki pobere največ kartic z recepti in pozdravi največ rastlin.

Kaj je čar te igre?

Čudoviti svet Gü-jev je ena najlepših družabnih iger z ljubkimi, zabavnimi Güji, očarljivimi rastlinami in živahnim 3D gozdom. Igra bo zagotovo zelo priljubljena pri najmlajših igralcih, saj je polna pustolovščin in čarovnije.

Založnik

Leto

2017

Pravila

Slovenska

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

4 +

Zahtevnost

Lažje igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku