Eldritch Horror

Eldritch Horror je grozljiva sodelovalna igra polna skrivnosti, pošasti in nevarnosti. Skupaj s soigralci se morate podati v temačen svet in preprečiti prevlado starodavnega zla.

64,90 

Število igralcev

1 - 8

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

13 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek

Eldritch Horror je sodelovalna igra, pri kateri v vlogi pogumnih raziskovalcev misterijev preprečite vdor zlobnih starodavnih bitij v naš svet. Pot vas pelje po celem planetu, na njej pa boste soočeni z različnimi izzivi in pošastmi, ki jih morate poraziti. Vsak spodletel poskus ima velik vpliv na vaše duševno stanje in zdravje, če imate nesrečo, pa vas lahko doleti še kaj hujšega …

Igralci ob pričetku igre prejmete naloge, ki vam bodo dale namig, kje na svetu se splača začeti raziskovati. V potovalni fazi boste naleteli na mnoge izzive – tudi tam, kjer jih boste najmanj pričakovali. Morda se boste na ulicah Istanbula spopadli s pošastjo ali pa se podali na razburljivo odpravo pod egipčanske piramide. V neraziskani džungli lahko najdete nepričakovan namig ali pa celo portal, ki vas odpelje v nepričakovano dimenzijo onkraj časa in prostora.

Ob srečanju s pošastmi se z njimi tudi spopadete – včasih pa se boste morali zoperstaviti celo kriminalnemu sindikatu v večjem mestu. Igralci, ki se v fazi spopadov ne boste srečali z nikomer, pa takrat bolje spoznate svoje like in njihove zgodbe. Morda boste na poti zabredli v dolgove, ki jih boste morali odplačati, ali pa se celo zapletete v temačne pakte. Katerakoli nezgoda se že zgodi, jo poskušajte popraviti čimprej, saj bodo njene dolgoročne posledice hujše.

Z vsako vašo potezo se približuje odprtje vseh portalov v tostranstvo in s tem prihod starodavne pošasti Cthulhu – zato morate biti v svojih dejanjih učinkoviti. Vsaka Mythos kartica, ki jo povlečete, igri doda nov izziv in raziskovalce postavi pod dodaten pritisk, s tem ko doda novo grožnjo ali sproži govorico o nadnaravnih pojavih. Ob vsem tem raziskovalci ne smejo zanemariti treh glavnih ciljev, ki so jih povlekli ob pričetku igre.

Eldritch Horror je ena najbolj priljubljenih iger pustolovščine, pri kateri je v ospredju razvoj zgodbe. Gre za igro z daljšim igralnim časom in srednje zapletenimi pravili, toda v njo se med igranjem močno vživite in pri njej odigrate vlogo svojega lika – igra pa jo lahko tudi večje število igralcev.

Igralci, ki ga radi igrajo, pogosto posežejo po dodatkih, ki vsak po svoje nadgradijo igro, vsak pa prinese igri manj ponavljanja in ogromno novih poti, po katerih se lahko razvije zgodba.

  • Forsaken Lore se spopadete s Serpentinci in pošastjo Yig. Dodanih je mnogo novih kartic, predvsem kartic raziskovanja in predmetov.
  • V Mountain of Madness se podate na raziskovalno odpravo na Antarktiko, kjer raziskujete misterij stare ponesrečene odprave in njenih posledic. Med drugim lahko na poti spoznate tudi zaveznike, ki potujejo z vami.
  • V Strange Remnants se s svojimi kolegi raziskovalci podate na lov po ruševinah starih kamnitih spomenikov – Chichen Itza, Stonehenge, Velikonočni otoki in Kitajski zid.
  • V Under the Pyramids se podate na lov s svojimi kolegi in se zoperstavite temnemu faraonu.

Preverite še sorodni igri Arkham Horror in Mansion of Madness, ki sta zasnovani na ideji istega Cthulhu mitskega sveta. Arkham Horror je daljši kot Eldritch Horror in ima nekaj dodatnih pravil, zato ga priporočamo igralcem, ki imajo radi poglobljene tematske izkušnje in jih ne motijo večurne igralne seanse. Mansions of Madness igralcem da občutek igranja sobe pobega – skozi igro pa vas vodi priložena aplikacija. Vse tri igre med igralci družabnih iger uživajo kultni status in so nepogrešljiv del zbirke ljubiteljev tematsko izpiljenih iger.

 

 

 

Leto

2014

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Založnik

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

13 +

Avtor

Corey Konieczka

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Metanje kock, Potovanje po zemljevidu, Različne moči igralcev, Sodelovanje

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

189 kartic velikosti Mayday USA Chimera ali Fantasy Flight Standard American

144 kartic velikosti Mayday Mini USA ali Fantasy Flight Mini American

Dice Tower

Miami Dice, Episode 129 - Eldritch Horror
Miami Dice, Episode 129 - Eldritch Horror


Rahdo Runs Through

Eldritch Horror Gameplay Runthrough
Eldritch Horror Gameplay Runthrough


Starlit Citadels

Eldritch Horror Review - Starlit Citadel Reviews Season 3
Eldritch Horror Review - Starlit Citadel Reviews Season 3


Drive Through Review

Eldritch Horror Review
Eldritch Horror Review

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku