Port Royal

V živahnem pristanišču zaslužek in priložnosti za nadgradnjo posla kar čakajo nate, a obstaja tudi tveganje, da ostaneš brez vsega.

2 - 5

Število igralcev

30 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

11,90 

Na zalogi

Port Royal je lahkotna družabna igra s kartami, ki daje veliko poudarka na tveganje. Igralci zbirajo kovance tako, da odpirajo karte z ladjami. Te so različnih barv in vrednosti. Z vsako odprto karto upajo na večji dobiček, a hkrati tvegajo, da se bo njihova poteza končala brez izplena – kar se zgodi, ko v pristanišče pripluje ladja enake barve kot ena izmed že privezanih. Kadarkoli se lahko igralec ustavi in izkoristi eno, dve ali tri kartice, ki jih ima pred sabo – odvisno od tega, kako pogumen je bil pri odpiranju. Nato so na vrsti drugi igralci, ki lahko iz preostanka nabora izkoristijo eno kartico, vendar morajo za to igralcu na potezi plačati en cekin.

Med karticami so kartice ladij, oseb, odprav in povečevanja davkov. Kartice ladij ropate za zlato. Kartice oseb vam prinašajo vojaško moč – z njimi lahko npr. iz pristanišča izženete ladjo, ki je enake barve kot prejšnja, še preden jo položite na mizo in s tem izgubite svojo potezo.  Poleg tega vam osebe prinašajo vpliv in predmete, ki so nujno potrebni za izpolnjevanje ciljev odprav. Ko imate pravi nabor predmetov, ste dokončali kartico odprave in s tem dobite v pristanišču vpliv, ta pa je nujen za zmago. S karticami davkov jo zagodete bogatim nasprotnikom, saj se morajo znebiti polovice svojega premoženja.

Ko ima eden od igralcev 12 točk vpliva, se odigra do konca še zadnji krog in na koncu zmaga igralec z največ točkami vpliva.

Port Royal je fantastična igra tveganja za več igralcev, preprosta in ravno prav dolga, pa tudi cenovno zelo ugodna. Je ena izmed najbolj priljubljenih tovrstnih iger – radi jo imajo skoraj vsi, ki jo preizkusijo.

Priporočamo vam, da si ogledate še dodatka Port Royal: Ein Auftrag geht noch, ki igri doda sodelovalni in solo način, ter novo vrsto kartic in Port Royal: Unterwegs, zelo preprosto in hitro verzijo igre, ki jo lahko igrajo tudi otroci, zaradi novih likov pa jo lahko uporabite tudi kot dodatek osnovni igri.

 

Leto

2014

Avtor

Alexander Pfister

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Založnik

Število igralcev

Priporočena starost

8 +

Čas igranja

30 min

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Preizkušanje sreče, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

120 kartic velikosti Mayday Euro ali Fantasy Flight Standard European

Dice Tower

Video Thumbnail
Port Royal Review - with Tom Vasel

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku