Shogi

Shogi je starodavna verzija šaha, ki izvira iz Japonske. S šahom si deli mnoge sorodnosti, a hkrati vnaša zanimive elemente igre.

2

Število igralcev

6 +

Priporočena starost

41,90 

Na zalogi

Šifra: PH3207 Kategoriji: ,

Shogi je starodavna verzija šaha, ki izvira iz Japonske. S šahom si deli mnoge sorodnosti, a hkrati vnaša zanimive elemente igre.

Igra se igra na plošči s 81 polji. Vsak igralec ima 20 figur, ki se ne razlikujejo po barvi temveč po tem, v katero smer so obrnjene. Tako kot pri šahu, je cilj igre matiranje nasprotnikovega kralja.

Za razliko od šaha imajo skoraj vse figure klasično verzijo in nadgrajeno verzijo, ki spremeni njihovo premikanje. Figure se lahko nadgradi, ko se nahajajo na nasprotnikovi tretjini plošče.

Druga velika razlika med shogijem in šahom pa je, da ujete figure ne grejo iz igre, temveč postanejo last igralca, ki jih je ujel. V nadaljnih potezah se ta igralec lahko odloči, če bo premaknil katero izmed svojih figur ali pa na ploščo postavi katero koli ujeto figuro, ki je sedaj pod njegovo kontrolo.

Plošča in figure so izdelane iz lesa. Plošča meri 27 x 25 cm in ima vgrajen priročen predal, v katerega lahko pospravite figure.

Proizvajalec

Philos

Število igralcev

Priporočena starost

6 +

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku