Spicy

Spicy je hitra in enostavna igra kvartopirskega blefiranja, ki se je zlepa ne boste naveličali.

15,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Šifra: BGSPICY Kategorija: Oznaki: ,

Za koliko igralcev: 2-6
Koliko časa: 10-15 min
Zahtevnost: 1/5

Že dolge veke se tri mogočne mačke borijo za prevlado. Naposled so imele dovolj mikastenja – uspele so se dogovoriti za drugačen test moči. Jedle bodo pekočo hrano in tista, ki bo zmogla jesti najbolj pekoče, bo dokončno postala glavna mačka na vasi. Toda… Zakaj bi igral po pravilih, če ti morda uspe malo pogoljufati in obrniti igro sebi v prid?

Spicy je igra s kartami. Igralne karte so treh “barv”: čili, poper in wasabi. V vsaki barvi najdemo številke od 1 do 10, vsako po trikrat. V kupčku so vmešane tudi karte, za katere velja, da so vseh barv (a nimajo številk), in takšne, za katere velja, da so vseh številk (a nimajo barv). Igralci prejmejo vsak 6 naključnih kart.

Prvi igralec začne “rundo”. Na mizo z licem navzdol položi karto, in pove, katero barvo in številko je izbral (prva številka mora vedno biti med 1 in 3). Igralci nato z licem navzdol polagajo karte enake barve v naraščajočih številkah. Seveda vmes lahko tudi lažejo, saj ni nujno, da sploh imajo primerno karto.

Katero koli odvrženo karto lahko ostali igralci izzovejo, a morajo določiti, čemu ne verjamejo – barvi ali številki. Recimo, da je Aleš odložil karto in rekel, da je to “čili 1”, Breda pa ga je izzvala, saj ne verjame, da je odložena karta zares čili. Če je Aleš v resnici odložil karto “čili 5”, je sicer lagal, a vseeno izziv izgubi Breda, saj se barva karte ujema.

Poraženec izziva kupi dve novi karti in prične novo rundo, zmagovalec pa pobere odvržene karte, ki na koncu igre prinašajo točke. Dodatne točke igralci dobijo tudi, če se med igro uspejo znebiti vseh kart iz roke.

Priporočamo: Spicy je sila zabavna bleferska igra s kartami, ki nas nekoliko spominja na mešanico slovite Enke in igre Coup. Dovolj je enostavna, da nove igralce naučite igrati v minuti ali dveh, obenem pa dovolj zabavna, da jo boste igrali večer za večerom. Če radi igrate bleferske igre, si oglejte tudi Avalon in Hail Hydra.

Leto

2020

Avtor

Győri Zoltán Gábor

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Lažje igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.



Spicy Review - with Tom Vasel

Spicy Review – with Tom Vasel


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku