Terraforming Mars

Terraforming Mars je izjemna taktična igra, v kateri ste postavljeni v vlogo šefa korporacije, ki želi preobraziti površje Marsa, da bo na njem mogoče naseliti ljudi.

66,90 

Število igralcev

1 - 5

Čas igranja

120 min

Priporočena starost

12 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek

Piše se leto 2400 in človeštvo je začelo spreminjati površino planeta Mars. Najbogatejše svetovne korporacije, ki jih podpira svetovna vlada Zemlje, so začele z raziskavo velikih projektov, s katerimi želijo zvišati temperaturo, nivo kisika v zraku in pokritost površine z oceani. Kot vodja ene izmed korporacije se boriš za dobrobit človeštva, pa tudi za točke prestiža, s katerimi boš premagal druge korporacije v največjem znanstvenem podvigu v zgodovini človeštva. Med projekte ne spada le spreminjanje Marsa, ampak tudi drugi projekti, vezani na življenje v vesolju.

Igralci na potezi vlečejo kartice projektov (ki jih je prek 200 različnih). Med projekti najdemo uvajanje rastlin in živali na Mars, spreminjanje poti nevarnih asteroidov, gradnja mest, rudarjenje lun na Jupitru in vzpostavljanje plinske atmosfere, potrebne za gretje atmosfere. Kartice lahko prinesejo takojšnje bonuse ali pa povečajo produkcijo posameznih surovin. Teh je šest različnih (MegaDenar, jeklo, titan, rastline, energija in toplota). Na vsaki potezi imate najprej možnost, da kupite nov projekt med štirimi, ki ste jih povlekli, toda nakup novega projekta zna biti drag, zato boste pogosto presojali ali se posvetiti gradnji obstoječih ali se podati v novo smer. Tudi zato, ker imajo kartice točne zahteve, kakšni pogoji morajo vladati na Marsu, da bodo uspešni. Te se merijo v treh kategorijah – temperatura, stopnja kisika in pokritost z oceanom. Vsakič, ko vam bo uspelo dvigniti enega izmed parametrov, se bo povečal tudi vaš Terraform Rating, s tem pa tudi vaše finance, ki so seveda odvisne tudi od produkcije zgradb, ki jih postavljate na Marsu in v vesolju. Ko vsi trije parametri dosežejo zaključno stopnjo, je preobraza Marsa končana in igralci preštejejo svoje točke prestiža in razglasijo zmagovalca, ki se bo za vedno zapisal v zgodovino.

Terraforming Mars ponuja izjemen preplet različnih taktičnih odločitev in ima lep način interaktiranja med igralci, saj skupaj prispevate k spreminjajočim se razmeram na planetu. Priporočamo jo igralcem, ki želite odlično, poglobljeno igro, v kateri vsaka poteza spremeni dinamiko in vpliva na vaše nadaljnje odločanje. Odlikuje jo izviren način igranja, kjer vsak igralec izvede eno ali dve akciji, kar se nadaljuje do konca kroga, dokler se vsi igralci ne odločijo, da so zaključili. Njen glavni čar je v izbiranju pravih projektov in presojanju, kateri so pravi, zato da zgradite motor vaše korporacije, ki bo ves čas prinašal denar in druge surovine, s katerimi boste lahko sledili vedno hitrejši premici razvoja. Idealna je za ljubitelje “Euro-game” iger s kompleksnim prepletom različnih igralnih mehanik. Nominirana je bila za laskavi naziv poznavalske igre leta 2017 (Kennerspiel des Jahres 2017).

Založnik

Leto

2016

Avtor

Jacob Fryxelius

Pravila

Angleška

Priporočena starost

12 +

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

120 min

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Polaganje ploščic, Različne moči igralcev, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower



Every Game is Awesome 36: Terraforming Mars

Every Game is Awesome 36: Terraforming Mars


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku