Mednarodni dan namiznih iger 2015

Prejšnjo soboto smo sodelovali pri praznovanju Mednarodnega dneva namiznih iger, ki ga je v Ljubljani že drugič organiziralo društvo Igrolog in za vse, ki niste mogli priti, smo pripravili kratek pregled dogodka.

Ustanovitelj Mednarodnega dneva namiznih iger je Boyan Radakovich, producent znane Youtube oddaje TableTop, ki jo vodi Wil Wheaton. Namen dogodka je povezati ljubitelje družabnih iger na številnih dogodkih širom celega sveta, ki se odvijajo na isti dan. Glede na porast zanimanja za družabne igre v zadnjih letih ni nič nenavadnega, da je vsako leto več dogodkov in udeležencev.

Podoben trend je mogoče opaziti tudi v Sloveniji, saj se je v Dijaškem domu Ivana Cankarja, kjer se je ljubljanski dogodek odvijal, kar trlo od udeležencev.

tabletop-2015-dvorana

Za obiskovalce je bilo na voljo skoraj nepregledno število družabnih iger. Vsak si je lahko izbral igro, ki ga je pritegnila, demostratorji društva pa so poskrbeli za hitro razlago igre ter navodil.

tabletop-2015-igre

Glede na množično udeležbo in glasno navdušenje je med vrhunce dneva nedvomno sodil turnir v igri Pitchcar, v kateri igralcu tekmujejo s frcanjem žetončkov po zaviti stezi.

tabletop-2015-pitchcar

Na dogodku so obiskovalci lahko spoznavali tudi igre vlog (roleplaying), preizkušali igre slovenskih razvijalcev namiznih iger, igrali družabne igre, ki svetijo v temi ter sodelovali v različnih nagradnih žrebanjih.

tabletop-2015-igranje

Če vam je žal, da ste dogodek zamudili, bodite brez skrbi. Društvo Igrolog tudi tekom leta prireja redna tedenska srečanja ljubiteljev družabnih iger. Srečanja so odprta za vse in so odlično mesto za spoznavanje in igranje različnih iger. Na spodnjih povezavah lahko vidite aktivnosti društva ter termine srečanj:

Če bi radi kakšno igro odigrali doma, pa vas vabimo v našo izposojevalnico družabnih iger in v našo spletno trgovino druzabne-igre.si, kjer imamo bogato ponudbo iger za vse okuse.

Ta članek je bil objavljen v Dogodki.
Gregor


Preberi še kaj zanimivega