Darila za najstnike

Za najstnike smo pripravili nekoliko drugačne, moderne hobije, ki razvijajo specifične motorične sposobnosti in jih pripravijo do tega, da več časa preživijo na prostem. Prav tako predstavljamo najbolj priljubljene miselne uganke in družabne igre s slovenskimi navodili, ki bodo celotni družini podarili nekaj čudovitih skupnih trenutkov.

Podarite jim svobodo na prostem.

Zamenjajte žogo s frizbiji in bumerangi.

bumerang-najstnikiV trgovini imamo celo kopico letečih predmetov, izpostavljamo pa izjemno popularni frizbi Aerobie Pro, s katerim je bil postavljen svetovni rekord v najdaljšem metu. Najstniki pogosto igro povlečejo tudi v trdo temo, zato presenetite z nevsakdanjim frizbijem Skylighter, ki ima vgrajene LED lučke za nočno podajanje. Izbirate lahko tudi med raznobarvnimi bumerangi različnih dometov in nenavadnih oblik.

Predlogi

Naj okrepijo ravnotežje s hojo po vrvi.

Hoja po vrvi je zdrav način preživljanja časa na prostem z družino ali prijatelji. Kompleti za hojo po vrvi vsebujejo vse, kar potrebujete, da se vzpnete s tal v višave. Priljubljeni Slackline je odličen pripomoček, ki krepi ravnotežje, popravlja držo telesa in je zato lahko tudi spremljevalec drugim oblikam športne vadbe.

Predlogi

Podarite jim sposobnosti kenguruja.

Pogo stick je igrača, ki je zaslovela v 90-ih letih s pomočjo takrat popularne računalniške igre Comander Keen. Gre za palico, ki ima vgrajeno vzmet, oz. hidravlični mehanizem, ki omogoča kengurujske skoke. Danes se, predvsem v ZDA, uporablja za premikanje po mestu (podobno kot skateboard), obstajajo pa tudi profesionalna tekmovanja, kot npr. Xpogo.

Predlogi

Prebudite njihove talente s cirkuškimi in žonglerskimi rekviziti.

zongliranje-najstnikiZa prve korake v svet žongliranja so najbolj primerne beanbag žonglerske žogice, ki so mehke, zaradi česar jih je lahko loviti in hkrati se, po neizbežnih padci, ne odkotalijo daleč. Za pomoč pri učenju pa je na voljo tudi knjiga z osnovami žongliranja. Če kupujete darilo za nekoga, ki ima žogice v malem prstu, pa lahko razmislite o nakupu žonglerskih kegljev, ki bodo gotovo predstavljali zabaven izziv.

Predlogi

diabolo-najstnikiV krog najožjih sopotnikov žonglerjev sodi tudi diabolo. Ta vražji rekvizit je privlačen tako začetnikom kot že izkušenim žonglerjem, saj ponuja enostaven začetek ustvarjanja, obenem pa omogoča skoraj nepregledno množico trikov. Za najstnike priporočamo malce večje diabole kot so diabolo Radiant ali pa malce bolj profesionalen Typhoon diabolo. Za tiste, ki imajo vrtenje diabola že v malem prstu, pa imamo na voljo tudi diabole z ležaji, ki odprejo številne nove možnosti za izvajanje trikov.

Predlogi

Za spretne prste in gibčne roke so na voljo tudi različni yoyoti za izvajanje trikov in njihov japonski prijatelj kendama. Prednost obeh rekvizitov je, da jih ves čas nadzoruješ z vrvico in jih lahko brez strahu pred razbitinami vadiš v domačem okolju (potem pa se podaš na svetovno prvenstvo na Japonsko).

Predlogi

Delujejo nežno, ko pa jih nadgradite z ognjenimi ali LED, lahko postanejo prav spektakularni… Gre za žonglerski rekvizit poi, rekvizit za vrtenje, ki se čudovito povezuje z gibanjem, plesom in glasbo. Med očarljive poi za začetnike sodijo poi Kiwido s svojimi dolgimi in barvastimi repki ali pa poi z rutkami.

Nahranite njihove sive celice z miselnimi igrami.

kaca-najstnikiVečna klasika je seveda Rubikova kocka in izpeljanke različnih oblik, mehanizmov in težavnosti, ki jih lahko spoznate v naši trgovini. Med drugim so na voljo kocke s 7×7 kvadratov na stranici, pa Rubikova kača, pri kateri iz trikotnih delov sestavljamo poljubne oblike in Rubikova 360° krogla, pri kateri moramo različno obarvane kroglice premakniti skozi različno obtežene sfere, ki se vrtijo vsaka po svoje.

Predlogi

Zelo popularne so tudi kovinske in lesene zavozlanke. Cilj je, da jih previdno razstavite in nato spet sestavite skupaj. Že prvi del je včasih trd oreh, sploh na težjih težavnostnih stopnjah! So izjemno priljubljena oblika darila. Ker je na voljo precej različnih in ker so zelo pozorno in lepo izdelani, pa imajo tudi zbirateljsko vrednost.

Predlogi

Še posebej popularna pa je v zadnjem času miselna igra IQ Puzzler, ki v žepni obliki omogoča izzive zelo različnih težavnosti. Kako zapolniti prostor s priloženimi kockami, če imamo nekaj kock že vstavljenih in moramo ostale zložiti okoli njih. Na voljo so tri različice: IQ Puzzler PRO, IQ Fit in IQ Link.

Odprite jim vrata v svet čarovnij.

V naši trgovini so vam na voljo različni čarovniški seti in posamezne čarovnije, ki terjajo malce več spretnosti in vaje, a imajo skoraj vse priložen tudi dvd za lažje delo in nudijo obilico zabave in priložnosti za navduševanje prijateljev. Med njimi najdete posebne svinčnike, s katerimi luknjate bankovce, ne da bi v njih pustili luknjo, karte, ki spreminjajo prvo in zadnjo stran, fantomske kovance, spreminjajoče se svinčnike in druge.

Predlogi

Družabne igre so način, kako za mizo ponovno zbrati celo družino.

Predstavljene družabne igre imajo preprosta navodila, vendar ponujajo dovolj kompleksen miselni izziv, da bo zadovoljil najstnike in njihove starše.

Ticket to Ride: Europe je ena izmed najbolj prodajanih družinskih iger. V njej gradite železniške povezave med različnimi mesti po Evropi in zbirate točke z izpolnjevanjem različnih misij.

Colt Express je igra v kateri vodite svojega kavbojskega razbojnika, ki skuša oropati vlak. Težava je v tem, da so na vlaku tudi drugi razbojniki (ki jih vodijo drugi igralci), zato bo neizbežno prišlo do napetega strelskega obračuna.

Preizkusite se lahko tudi v čisto pravi sobi pobega, tokrat kar na vaši domači mizi! V seriji iger Exit se preizkusite v vrsti različnih izzivov. Morda se morate rešiti iz zapuščene koče, znanstvenega laboratorija ali pa skrivnostnega muzeja – pot ven je vedno polna zagonetk, ki jih morate rešiti s skupnimi močmi. Če vam je ljubše, da v eni sami škatli prejmete več izzivov, pa vam priporočamo igre Unlock!, ki na podoben način preizkušajo vaše spretnosti pobega iz sobe ugank – tu si lahko pomagate tudi s priloženo aplikacijo.