Brixies – miniaturne kocke za velike konstruktorske ume

Zadnjih nekaj dni v naši trgovini je bilo res pestrih – po novem je majhen kotiček postal pravi živalski vrt! V njem se bohotijo pavi s svojimi čudovitimi peresi, hobotnice stegujejo svoje lovke naokrog, družbo si delata kenguru in panda, za njima pa stoji cela bratovščina dinozavrov. Postavljeni so v okolje samih svetovnih znamenitosti – Eifflov stolp, Prepovedano mesto, Kolosej in  kolo iz dunajskega Praterja. Če se sprašujete, kaj se je zgodilo – ne skrbite, z nami je vse v redu in nismo padli v kakšno časovno zanko, ter se teleportirali v paralelni svet, temveč smo prejeli pošiljko čisto svežih konstruktorskih kock, Brixiejev.

Nano kocke

Brixies so čisto sveže »nano-kocke«. Že ime pove, da gre za sestavljanko, v kateri so posamezne kocke manjše, kot je to v primeru običajnih »lego« kock. Zato lahko z njimi sestavite veliko bolj podrobne modele in si daste duška pri barvitosti in najmanjših podrobnostih. Posamezni modeli imajo med 85 in 630 kock in se razlikujejo po težavnostni stopnji, toda tudi najzahtevnejše lahko gradijo otroci, starejši od 8 let.

Med modeli najdete dve vrsti sestavljank: živali in znamenitosti sveta. Živalice so nekoliko bolj preproste in imajo manj koščkov, prav tako pa so tudi pakirane nekoliko drugače in so primerne za manjše darilo. Navdušeni sestavljavci pa bodo raje posegli po slavnih zgradbah sveta, ki imajo več koščkov in so spravljeni v škatlicah.

Brixies delujejo podobno kot lego kocke, saj imajo način spenjanja s pritiskom, tako da se kapica spodnje kocke ugnezdi v luknjo zgornje. Najmanjši gradniki so veliki le 4x4mm, koščke pa lahko ob nakupu več setov tudi kombinirate in ustvarite povsem samosvoje kreacije. Ker najmanjši košček ni kaj dosti večji od riževega zrna, si lahko predstavljate, kako podrobne so lahko vaše skulpture. Takšen način gradnje omogoča tudi zelo lepo, postopno prelivanje barv, kot je to v primeru Tulipanov ali Pava.

Priporočamo jih kot odlično idejo za darilo, za otroke starejše od 8 let, pa tudi za odrasle, ki bi radi spet obudili stare otroške občutke sestavljanja »legic«, v moderni, še boljši različici. Ogledate si jih lahko na naši spletni strani ali pa preizkusite, kako se sestavljajo v naši trgovini na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani. Za velike užitke so včasih dovolj zelo majhne stvari!

Ta članek je bil objavljen v Novosti.
Gregor


Preberi še kaj zanimivega