Magnetne sestavljanke za inženirske podvige

Magnetna sestavljanka Geomag je legendarna švicarska znamka, ki že 20 let zabava otroke vseh starosti. Malčke zabavajo preproste magnetne kocke, malo starejši pa lahko sestavijo kompleksne naprave, v katerih se sproži verižna reakcija s pomočjo sil magnetizma.

Geomag sestavljanke so preproste in zabavne magnetne igrače, pri katerih otroci sestavljajo z magneti na najrazličnejše načine, glede na starostno skupino. Malčki sestavljajo s pomočjo velikih magnetnih kock, malo starejši otroci s pomočjo palčk in ploskev, otroci, starejši od 8 let, pa lahko sestavijo naprave, ki poganjajo kroglice ali vetrnice s pomočjo sil magnetov.

Geomag Classic (starost 3+)

Geomag Classic so osnovne sestavljanke, namenjene najširšemu krogu nadebudnih sestavljavcev, tudi odraslim. Gre za namagnetene paličice in kroglice, s pomočjo katerih sestavite različne geometrijske konstrukcije. Izberete tudi lahko serijo Panels, v katerih svoje like dodatno povežete in okrasite z namagnetenimi ploskvami. Na voljo so v različnih barvnih kombinacijah in oblikah. Več kot jih imate, bolj je ustvarjanje zabavno, saj lahko zgradite večje in bolj kompleksne strukture.

Geomag Magicube (starost 1+, 3+)

Geomag Magicube so sestavljanke, namenjene najmlajšim. Velike magnetne kocke, ki nadomestijo običajne lesene, ponujajo to prednost, da jih lahko pritrdite tudi ob stran drugih, tako da „obvisijo“ v zraku. Na ta način lahko malčki sestavijo tudi nekoliko bolj napredne oblike, pri čemer jim pomagajo simpatične sličice na stranicah kock. Lahko se celo poigrajo s tem, v kar verjamemo odrasli in ustvarijo človeka, ki ima glavo astronavta, trup zdravnika in noge gasilca. Na voljo je mnogo različnih setov – od preprostih s tremi kockami, do večjih z več kockami. Tematike so različne – od poklicev, do živali in dinozavrov. Nekateri seti imajo priložene tudi magnetne ploščice, s katerimi lahko dodatno opremite preproste kockaste konstrukcije. Tako lahko npr. okrasite grad, ali ustvarite bolj prijaznega tiranozavra. Te seti so namenjeni malčkom, starejšim od 3 let, osnovni seti, v katerih so samo kocke, pa so namenjeni otrokom, starejšim od 1 leta.

Geomag Mechanics (starost 7+)

Geomag Mechanics je na videz ena najbolj atraktivnih igrač, saj gre za napravice, ki jih poženete, nato pa sprožijo verižno reakcijo, kjer en element premakne naslednjega, itd. Izbirate lahko med vetrnico, ki na magnet požene drugo vetrnico ali med različnimi progami, po katerih spustite kroglico in nato opazujete, kako se premika od enega konca do drugega. Sestavite lahko tudi dirkalni avto, ki ga skupaj držijo le magneti.

Igrača, ki prijetno popestri mrzle dni in spodbudi otrokovo razmišljanje o tem, kako so stvari zgrajene in kako delujejo magneti. Geomag je prejemnik več Parent’s Choice nagrad in spada med  STEM igrače (igrača, ki spodbuja otrokov razvoj na področjih znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike).  Želimo vam prijetno sestavljanje!

Ta članek je bil objavljen v Novosti.
Gregor


Preberi še kaj zanimivega