Miselne igre za bistroumne

Smart Games so čisto sveže, nove igre za bistroumneže, ravnokar prispele na naše police. Gre za zbirko barvitih iger z različnimi tematikami, ki jim je skupno premagovanje logičnih zank. Izzivi naraščajo po težavnosti, tako da igranje lahko prilagodite povsem po svoje. V prvem delu prispevka najdete najboljše igre za srednjo in višjo starostno kategorijo, na dnu članka pa tudi igre za najmlajše (3+).

V napeti igri Ujemi ubežnika (7+) skušaš razporediti policijske avtomobile tako, da ropar ne more pobegniti. Na začetku igre si ogledaš izziv v priloženi knjižici in se lotiš reševanja. Za to potrebuješ dobro taktiko, vedno pa je prava le ena rešitev. Ropar postane čez čas vedno bolj iznajdljiv, policijska misija pa vse težja! Primerno tudi za starejše (najstniki in odrasli).

Pingvini na ledu (6+) so simpatična igra kljunastih nasmeškov. Pernati prijatelji so si privoščili pobalinsko potegavščino, saj vsak od njih plava na svoji ledeni ploskvi, vi pa jih želite spraviti na eno samo. Da je naloga še malo bolj zabavna, lahko s pritiskom na led ploščo nagnete v drugo smer, kar včasih olajša sestavljanje, včasih pa s tem povzročite nekoliko zmede.

V igri Dinozavri (6+)  skušate razporediti mesojede in rastlinojede dinozavre tako, da so vsi na varnem, vsak na svojem otoku. Primerna za nekoliko mlajše, saj je sestavljena iz le 6 kosov, pa vseeno ponuja 80 različnih izzivov z naraščajočo težavnostjo.

Le najpogumnejši pa se lotijo Zidov in bojevnikov (8+) V njih postavljate zidove in skušate ubraniti svoje viteze pred napadalci. Na začetku prejmete izziv z začetno postavitvijo vitezov, nato pa jih morate spretno ograditi. Primerno tudi za starejše (najstniki in odrasli).

Za zaključek pa nekaj čisto drugačnega. IQ Link  je igrača podobna priljubljenima Kataminu in Lonposu, torej gre za igro zlaganja likov v pravokotnik. IQ Link ponuja edinstven preobrat, saj so liki oblikovani tako, da se lahko med sabo prekrivajo. Ker jih je v igri 36, praznih mest pa le 24, je zatorej še posebej velik izziv. Težavnostno stopnjo lahko prilagodite po svoje in tako začnete z bolj enostavno stopnjo, nato pa napredujete do vrha. Dobrodošla novost v svetu miselnih iger, ki jo priporočamo igralcem vseh starosti.

Za prve korake v svet miselnih iger.

Tudi za najmlajše logične zanke niso pretežke. Večinoma gre za nekoliko poenostavljene in še bolj vizualno dodelane komponente, prek katerih se otroci ne spoznajo le z logiko, temveč tudi s pravljičnimi junaki.

Takšna je Rdeča Kapica (4-7 let), pri kateri je naloga precej samoumevna – skriti deklico na varno pred lačnim volkom. Otroci pred reševanjem položijo volka, kapico in hišico na označena polja, nato pa položijo potko tako, da lahko Kapica pride do volka po varni poti.

Tudi Trije Pujski (3-6 let) so priljubljeni junaki. Na začetku izziva jih postavite na ploščo, kot kaže priložena knjižica, nato pa jih prekrijete s hiškami. Toda na plošči je še volk, ki vam nekoliko nagaja, saj so hišice postavljene na ploščicah, ki jih morate obrniti tako, da lahko položite vse  in tako zavarujete vsakega izmed pujsov.

Za najmlajše (3+) pa imamo pripravljeno podobno pravljično, a bolj enostavno nalogo. Lahko se lotijo zidanja čisto prvega gradu. Grad Logix je sestavljen iz različnih stolpov, obzidij in streh. Poglej sličico in zgradi grad tako, kot je narisano!

Mi smo izbrali le nekaj nam najljubših izzivov iz serije, lahko pa si ogledate še vse ostale. Med njimi najdete še iskanje duhcev z lučjo, reševanje račk v vodi, potovanje v čarobni gozd ali čudovito barvno kodo. Ob reševanju vam želimo obilo užitkov in prijetnega možgančkanja!

Ta članek je bil objavljen v Novosti.
Gregor


Preberi še kaj zanimivega