Bang!

V Bang! boste prevzeli vlogo kavbojca na divjem Zahodu. Odlična špageti-vestern igra, v kateri se šerif in njegov namestnik zoperstavita lokalnim banditom, iz senc pa jih opazuje odpadnik … Saloonovska igra zavajanja in –pazi, skloni se!- strelskega obračunavanja.

23,90 

Število igralcev

4 - 7

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

8 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek
Šifra: BGBANCAR Kategorija: Oznaka:

Šerif lovi bandite in banditi lovijo šerifa. Metki poletijo. Medtem izobčenec skrivoma načrtuje svoj napad, pripravljen da se pridruži eni ali drugi strani… In najpomembnejše vprašanje – pod katerim klobukom iz kravjega usnja se skriva pogumna glava šerifovega namestnika, ki se je pripravljen žrtvovati za višje dobro?

Kako se igra?

V igri najprej razdelite kartice, ki bodo igralcem določile stran zlikovcev, šerifov ali izobčencev. Nato pa razdelite še kartice z vlogami, ki bodo določile, katere bodo vaše posebne sposobnosti. Igro se igra s pomočjo kartic, na katerih so narisane različne akcije. Glavna dva tipa sta namenjena streljanju na druge igralce in izmikanju njihovim metkom. Nekatere vam prinesejo dodatno opremo in orožje, npr. pištole, s katerimi lahko streljate dlje kot svoja dva soseda, kot je pravilo na začetku igre. Nekatere pa so bolj zabavne, npr. prihod indijancev in pa še posebej zabavna kartica soda z eksplozivom, ki lahko kadarkoli eksplodira, igralci pa si ga vsako potezo podajajo v krogu. Naloga šerifa je, da se znebi vseh zlikovcev in izobčencev, njegov namestnik pa je v igri zato, da zaščiti šerifa, saj oba izgubita takoj, ko šerif umre. Zaščiti ga tako, da  pozornost banditov obrne nase in se pogosteje izpostavlja. Na drugi strani banditi poskušajo izločiti šerifa, izobčenec pa se trudi, da bi bil zadnji mož za mizo. V tej zmešnjavi vlog se boste do sredine igre spraševali, kdo je kdo, potem pa se bo začelo divje streljanje in izločanje.

Komu je namenjena?

Bang! je odlična, kratka in zabavna igra za večje skupine, s preprostimi pravili in velikim »replay value«. Priporočamo tudi razširitvi Dodge City in Gold Rush!, saj dodata mnoge nove kavbojce in cel kup novih zabavnih akcij. Za igralce, ki iščejo igro nekoliko bolj primerno za pot in z manjšimi otroci, pa je idealna različica s kockami Dice City.

Zakaj ga imamo tako radi?

Bang! je odličen zaradi nevsiljivega elementa dedukcije, kdo je kdo, predvsem pa igro »naredijo« kartice z akcijami, ki poskrbijo za mnoge zabavne trenutke, v katerih boste nadigravali drug drugega, dokler ne bo naposled eden od igralcev ostal s palico dinamita (z zelo kratko vžigalno vrvico) v rokah.

GremoŠeEno* kriterij:

Bang! je igra, ki jo boste lahko igrali cel večer, nas pa je najbolj zabavala, ko smo odigrali dve zapored.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo lastnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2002

Avtor

Emiliano Sciarra

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Blefiranje, Izpadanje igralcev, Partnerstva, Različne moči igralcev, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

The Gamer's Atlas: Bang Review
The Gamer's Atlas: Bang Review

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku