Mantis

Izzovi srečo – in prijatelje – ter naberi pisano druščino rakcev, preden to uspe nasprotnikom!

27,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Šifra: BGMANTIS Kategorija: Oznaki: ,

Za koliko igralcev: 2-6
Koliko časa: 10 min
Zahtevnost: 1/5

Najpreprostejše igre so pogosto tudi tiste, ki največkrat najdejo pot iz omare na mizo. Lahko jih igramo z vsemi – s starejšimi, z otroki, s poznavalci družabnih iger in s čistimi začetniki. Če je igra zanimiva, bo pritegnila vse. In Mantis brez dvoma je zanimiva igra.

Cilj je preprost – vsak igralec skuša točkovati vsaj 10 rakcev, preden to uspe komu drugemu. Rakce najdemo na kartah; na sprednji strani je narisan rakec določene barve, na hrbtni strani karte pa najdemo rakovo očesce, v katerem se lesketajo tri barve. Ena od njih je “prava” in je enaka, kot barva rakca na sprednji strani, dve pa sta “lažni” in sta tam zato, da naše delo ni prelahko. Če na hrbtni strani v očescu najdemo modro, rdečo in zeleno barvo, bo na sprednji strani rakec modre, rdeče ali zelene barve.

Kako pa se Mantis sploh igra? Sila preprosto! Igralec na potezi se odloči, ali bo s karto, ki jo bo vlekel, skušal točkovati svoje rakce in priti korak bližje zmagi, ali pa bo z njo želel krasti rakce iz akvarijev nasprotnikov. Vnaprej ne sme pogledati, kakšne barve rakca bo dobil – lahko pa pogleda oko na hrbtni strani karte. Če želimo točkovati svoje rakce, mora biti rakec enake barve kot vsaj en rakec, ki ga že imamo v akvariju. Če želimo krasti, pa mora biti rakec enake barve kot vsaj en rakec v akvariju igralca, ki mu želimo krasti. Z malo sklepanja, taktiziranja in sreče se bomo odločili pravilno.

Priporočamo: Če ste se med opisom izgubili, ne skrbite – igra je mnogo lažja za razumevanje, ko imamo enkrat karte dejansko pred sabo. Mantis je ena najenostavnejših iger v naši zbirki. Primerna je za družine, novince v svetu družabnih iger, pa tudi za stare mačke, ki iščejo kakšno novo, preprosto in zabavno igro. Ustvarili so jo prebrisanci, ki so na svet pripeljali tudi morda najbolj popularno zabavno igro, Exploding Kittens, nas pa nekoliko spominja tudi na Point Salad. Če iščete hitro in zabavno igro, a si želite malce manj faktorja sreče in morda ščepec blefiranja, pa ne spreglejte igre Skull.

Leto

2021

Avtor

Jeremy Posner

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

10 min

Priporočena starost

7 +

Zahtevnost

Lažje igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku