Pandemic Legacy – Red box

Pandemic Legacy je kampanjska različica igre Pandemic, ki poteka v obdobju 12 mesecev in v katerem postanete ekipa znanstvenikov, ki poskuša preprečiti pandemijo štirih virusov. Igra žanrsko spominja na televizijsko serijo, saj bodo vaši znanstveniki živeli zgodbe, ki se bodo razvile v 12 do 24 zaporednih igrah. S svojimi liki boste preživeli trenutke zmagoslavja ob odkritju zdravil, pa tudi travmatične poraze, ko boste le nemočno gledali, kako se svetovne prestolnice spreminjajo v brezizhodne karantene.

79,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Šifra: BGPANLEGRD Kategorija: Oznake: , , ,

Program prekinjamo zaradi posebnega obvestila. Ob 17. uri je francoski predsednik Jacques Demand razglasil stopnjo izrednega alarma zaradi izbruha epidemije HKV virusa in razglasil širše območje Pariza za neprehodno karanteno. Zamrznjen je ves železniški in letalski promet, prav tako je gibanje omejeno za vojaške in policijske enote. Izdano je bilo posebno obvestilo, s katerim je uvedena policijska ura in prepovedano gibanje na ulicah, razen z namenom odnašanja pokojnih na posebna zbirališča. Spomnimo, pred dvema tednoma je izbruh HKV virusa z epicentrom v pariškem 20. okrožju … terjal že 4 milijone življenj … edino upanje ostaja koncern znanstvenikov, znanih pod imenom Pandemic … ***krrrrrrhhhhhhhhhk***…

Kako se igra?

Pandemic Legacy je sodelovalna kampanjska igra, v kateri boste v času 12-24 iger reševali svet pred napadom štirih različnih virusov, vmes pa se bodo spreminjala pravila igre in zgodila se bo kopica nepredvidenih dogodkov, zaradi česar bo imela igra pravi scenaristični lok.

V prvem mesecu je igra podobna osnovni različici igre Pandemic, saj boste želeli čim prej odkriti cepiva za bolezni, pri tem pa vam bodo pomagale poklicne specializacije vaših likov (znanstvenica, razpečevalec, vodja operacij, reševalec, itd.). Tudi v različici Legacy imate na voljo štiri poteze, s katerimi se lahko bodisi premikate, postavljate raziskovalne postaje ali pa zdravite bolezni. Ob koncu svoje igre iz kupčka vlečete dve kartici, ki vam bosta pomagali v nadaljevanju, razen redkih kartic epidemij, ki bodo sprožile nenaden izbruh bolezni, na katerega se boste morali dobro pripraviti.

Novost Legacyja je ta, da bodo imela mesta z več kockami večjo stopnjo panike in bodo zato dražja za potovanje. Vsaka igra predstavlja en mesec v razvoju zgodbe. Če boste pri opravljanju misije neuspešni, boste imeli na voljo eno ponovitev, s tem, da boste prejeli več denarja, s katerim si boste med drugim lahko privoščili tudi kartice dogodkov, ki vam bodo prišle še kako prav.

Kasneje v scenariju pa se bodo v igro postopoma vpeljevala nova pravila in igralne komponente. Razvoj zgodbe bo pustil posledice tudi na vaših likih – uspešne misije bodo prinesle nove moči in sposobnosti, slabe pa jim bodo pustile brazgotine, ki vas bodo ovirale pri nadaljnjem igranju. Pred začetkom vsake posamezne igre boste izbrali poljubne like, tako da boste želeli razvijate prav vsakega, saj vam bo lahko posamezna značilnost prišla še kako prav v zaključnih mesecih. Vendar pa pozor, like lahko v tragičnih nesrečah tudi izgubite … Igri so med drugim priložene tudi nalepke, s katerimi boste posamezna mesta na zemljevidu prelepili in izgubljena bodo za vedno.

V čem se Red Box razlikuje od Blue Box?

Zgolj v barvi in naslovni sliki.

V čem je čar?

Pandemic Legacy je s svojim epizodnim načinom igranja med igrami Mr: Robot, Urgenca in Prison Break hkrati. No, za mnoge igralce je tudi Lost.

Komu je namenjena?

Pandemic Legacy je namenjen srednje zahtevnim igralcem, ki iščejo igro, ki jih bo potopila v nov svet, vendar ne za ceno predolge igralne izkušnje. Ena igra traja namreč okrog 45 minut do ene ure. Vsekakor priporočamo, da igro igrate v skupini enakih igralcev, saj boste tako vsi na tekočem z zelo napetim dogajanjem – ni pa nič hudega, če bo kdaj kateri izmed igralcev igranje izpustil – sploh, če bo šlo za ponovitveno misijo. Igra je po besedah avtorja Roba Davieuja približno 5% lažja z dvema igralcema kot s tremi, in približno 10-15% odstotkov lažja z dvema igralcema kot s štirimi.

Zakaj jo imamo tako radi?

Zaradi nenadnih preobratov v zgodbi. Ravno, ko se boste navezali na enega izmed likov, na njegove prednosti in pomanjkljivosti, se vam zna zgoditi, da bo izginil – skupaj z mestom, v katerem se nahaja. Celotna izkušnja odpiranja novih kartic je kot odpiranje Kinder jajčk za odrasle.

GremoŠeEno* kriterij:

Pandemic Legacy je igra, ki jo po koncu meseca decembra v igri ne moremo uporabiti še enkrat, vendar jo močno priporočamo, saj je zaradi občutka, da ste junak v televizijski seriji krepka nadgradnja običajne igralne izkušnje.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2015

Avtor

Matt Leacock

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

13 +

Mehanika

Potovanje po zemljevidu, Različne moči igralcev, Sodelovanje, Uporaba akcijskih točk, Usklajevanje kartic v roki, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Ker velik del zabave te igre predstavljajo presenečenja in preobrati, vam svetujemo, da o zgodbi čim manj veste, preden jo pričnete igrati. Spodnji video opisi ne vsebujejo nobenih večjih spoilerjev, tako da si jih lahko brez skrbi ogledate.

Board Game Geek



Pandemic Legacy Review (No Spoilers) with the Game Boy Geek

Pandemic Legacy Review (No Spoilers) with the Game Boy Geek



Shut Up & Sit Down



Review: Pandemic Legacy

Review: Pandemic Legacy


Drive Thru Review



Pandemic Legacy Review (NO SPOILERS)

Pandemic Legacy Review (NO SPOILERS)



Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku