Pandemic: State of Emergency

State of Emergency je tretja razširitev za igro Pandemic. Največja novost je, da ena izmed bolezni postane posebej trdovratna in jo lahko odstranjujete šele po odkritju zdravila, do takrat pa postavljate posebne karantene. Dodani sta tudi dve novi igralni plošči, na katerih se v odročnih področjih planeta razvijejo virusi, ki iz živali preskočijo na ljudi. Nazadnje so, kot v vseh ostalih dodatkih, dodane nove vloge in dogodki, med njimi tudi »izredna stanja«, ki zahtevajo vašo takojšnjo pozornost.

42,90 

Število igralcev

2 - 4

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

8 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek

Pandemic: State of Emergency je razširitev za igro Pandemic. Za igranje potrebujete osnovno različico igre in razširitev On the Brink.

Kaj je novega?

Pandemic: State of Emergency je tretja razširitev za igro Pandemic. Dodani so trije novi načini igranja.

Največja novost je izziv zelo odporne bolezni, ki je ne morete zdraviti, dokler za njo ne odkrijete zdravila. Tudi potem pa boste morali odstranjevati kocke po posebni metodi – postavljali boste posebne centre za proizvodnjo cepiva, kjer boste prevzeli male zelene kapsule, ki jih boste morali odnesti do mesta, kjer je trdovratna bolezen. Za zmago boste morali bolezen povsem odstraniti iz zemljevida. Da ne bo pretežko, vam bodo v pomoč karantene, ki bodo, predvsem fazi pred odkritjem zdravila, zajezile širjenje bolezni.

Drugi izziv odročnih področij doda dve novi igralni plošči. Postavite ju ob stran osnovne plošče, na njiju pa so zemljevidi s štirimi točkami, kjer se razvijejo bolezni na živalih, vsaka v barvi svojega virusa. Vsako potezo, pred fazo okužbe mest, vržete posebno kocko. Če kocka pade na eno izmed barvnih stranic, okužite odročno področje na zemljevidu v isti barvi. Odročno področje deluje povsem enako kot druga mesta na zemljevidu – ko se bo stopnja okužbe povečala na četrto kocko, bo izbruhnilo – vendar pa imajo odročna področja ogromno povezav, zato bodo povzročala več preglavic. Do njih bo tudi nekoliko težje dostopati, s kockami pa se bodo polnila veliko bolj pogosto kot druga mesta, saj niso vezana na kartice, temveč na posebno igralno kocko. Izziv odročnih področij je zato dober dodatek za igralce, ki želijo težjo igralno izkušnjo, a ne za ceno dodatnih, zapletenih pravil.

Zadnja novost so kartice izrednih stanj. Delujejo podobno kot kartice epidemij, saj jih vmešate v kupček s karticami igralcev, nato pa jih med igro naključno povlečete v igro. Izredna stanja otežijo igro, saj sprožijo neljube dogodke. Med njimi omenimo npr. izvornega bolnika. Ko se zgodi to izredno stanje, povlečete eno mesto izpod kupčka kartic za okužbe – to mesto bo vsako potezo prejemalo eno kocko okužbe, vse dokler ne boste povlekli nove kartice izrednega stanja.  Zelo zanimiv zaplet, sploh če gre za zelo odročno mesto, saj boste morali enega igralca skoraj v celoti posvetiti zdravljenju mesta z izvornim bolnikom.

State of Emergency je še eden v vrsti odličnih dodatkov za igro Pandemic. Za igranje ne potrebujete razširitve In the Lab. Če kolebate med tema dvema razširitvama, State of Emergency priporočamo igralcem, ki si želijo otežiti igralno izkušnjo brez velikih sprememb v pravilih, In the Lab pa igralcem, ki želijo igro Pandemic igrati v dvojicah in z dodatno mini-igro (dodatek laboratorija).

Založnik

Leto

2015

Avtor

Matt Leacock

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

8 +

Oznake

Dobre za dva igralca

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Potovanje po zemljevidu, Različne moči igralcev, Sodelovanje, Uporaba akcijskih točk, Usklajevanje kartic v roki, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/pandemic-lab-navodila.pdf

38 kartic velikosti Mayday Standard Card ali Fantasy Flight Standard Card

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pandemic: State of Emergency”

Dice Tower

Miami Dice, Episode 117 - Pandemic: In the Lab
Miami Dice, Episode 117 - Pandemic: In the Lab


Rahdo Runs Through

Pandemic In the Lab Gameplay Runthrough
Pandemic In the Lab Gameplay Runthrough

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku