Root: The Riverfolk Expansion

The Riverfolk je dodatek za izvrstno, prikupno strateško igro, Root. Igri doda nove fakcije, scenarije in še marsikaj. Za igranje potrebujete osnovno igro.

37,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Za koliko igralcev: 1-6
Koliko časa: 60-90 min
Zahtevnost: 4/5

Uau, kakšen dodatek! The Riverfolk vsebuje toliko novosti, da jih je skorajda težko vse našteti.

Začnimo pri novih fakcijah. V boj se podajajo Riverfolk Company in Lizard Cult. Prikupne, a smrtonosne vidre so vojni dobičkarji, ki služijo s plačljivim prevozom po reki, prodajo svojih kart in celo z najemniško vojsko. Primerni so za spretne pogajalce in ljudi, ki jih ne ovirajo tako nepomembne stvari, kot so “etika”, “morala” ali “obljube svojim dragim prijateljem, s katerimi igram to krasno igro”. Luskasti kuščarji pa pridigajo svojo lažno vero in v svoj kult skušajo novačiti nove člane. Po naselbinah postavljajo čudovite vrtove, ki skrivamo služijo širjenju vpliva, njihovi padli vojaki pa postanejo gobčni pridigarji. Izberite jih, če ste dobri prepričevalci in diplomati ter znate postavljati ponudbe, ki jih ni moč zavrniti.

Poleg njih dodatek vsebuje novo figuro Vagabunda ter tri nove variacije te zanimive vloge. Zdaj lahko v isti igri po gozdovih pohajkujeta kar dva potepuha! To je posebno zanimivo v igrah z več kot 4 igralci – z The Riverfolk dodatkom namreč lahko igra največ 6 in najmanj 1 igralec.

Tako je, The Riverfolk uvaja tudi pravila za solo igranje. To sicer pride še bolj do izraza z dodatkom Clockwork, a je povsem spodobno tudi samo z The Riverfolk dodatkom.

V škatli boste našli tudi držalnik kart za enega igralca (ostali boste žal še vedno morali uporabljati svoje roke, kakšna sitnost) in scenarije za sodelovalno igro, kadar vam zabadanje nožev v hrbte prijateljev ne bo dišalo.

Priporočamo: The Riverfolk je brez dvoma eden tistih dodatkov, ki igro spremeni izključno na bolje in brez njega osnovne igre ne boste več želeli igrati. Že tako odlična osnovna igra Root, ki jo absolutno priporočamo vsem zagrizenim strategom in ljubiteljem iger, kot so Small World, Kemet ali Scythe, z njim postane še boljša. Poleg tega tudi omogoča igranje z do 6 igralci ali celo le z enim. Ne spreglejte tudi ostalih izvrstnih dodatkov za Root, kot so Exiles and Partisans, Clockwork in Underworld, a najprej si zagotovo priskrbite tega.

Založnik

Leto

2018

Avtor

Cole Wehrle

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Priporočena starost

10 +

Število igralcev

Čas igranja

75 min

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Preizkušanje sreče, Različne moči igralcev, Uporaba akcijskih točk, Zasedanje ozemlja

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Družina iger

root

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku