Najboljše družabne igre za mlajše otroke

V spodnjem seznamu smo zbrali najboljše družabne igre, ki jih lahko igrate z malčki in mlajšimi otroci. Izbrali smo najbolj barvite in zabavne, ter obenem poučne igre. Njihov glavni cilj je, da predstavljajo vstopno točko v čudoviti svet iger in da malčke naučijo sodelovanja. Vse imajo preprosta pravila, ki jih boste osvojili manj kot v minuti, vseeno pa predstavljajo dober izziv tudi za starejše igralce.

Rhino Hero

V Rhino Hero boste postavili stolpnico iz kart in nato pomagali preobilnemu nosorogu, da se povzpne na njo in pazili, da je pri tem ne poruši. Igralci se boste v Rhino Hero povezovali zdaj proti enemu, zdaj proti drugemu igralcu in si zastavljali različne izzive.  Igra, ki nas je navdušila zaradi preprostih pravil in luštkanega nosoroga!

Sadovnjak

Sadovnjak predlagamo kot prvo igro v življenju najmlajših igralcev. V njem boste nabirali različne sadeže, preden prileti krokar in vam jih pobere pred nosom. Vsak igralec bo prejel svojo košarico, pravila pa bodo zelo preprosta – kocka vam bo pokazala, katere sadeže lahko vzamete na svoji potezi, včasih pa se boste morali odločiti sami. Ker je tako preprosta ni primerna za starejše otroke in odrasle, je pa naravnost izvrstna za učenje družabnosti igralcev, mlajših od 6 let.

Difference

Igra iskanja razlik, kot jo poznamo iz ugankarskih revij. V igri je kopica kartic s 4 čudovitimi motivi, polnimi detajli. Kartice enega motiva se med seboj razlikujejo točno v dveh razlikah, ne glede na to, kateri dve primerjate. Vaša naloga je, da jih kar se da hitro poiščete in se s tem znebite svoje kartice. Odlična igra opazovanja, ki krepi sposobnost opazovanja malih podrobnosti.

Imagidice

Imagidice so kocke s sličicami, prek katerih lahko poveste zgodbo. Na vsaki kocki so simboli drugačne tematike, od čustev, zgodovinskih sličic, vremena, itd… Priljubljene kocke so v svetu vedno bolj popularne, saj na zelo domiseln način krepijo spretnost pripovedovanja zgodb in nas tako ali drugače popeljejo v domišljijski svet.

Žival na žival

Žival na žival je nadvse simpatična igra zlaganja živali drugo na drugo, v velikansko piramido! Potrebujete le mirne roke in nekoliko sreče, da boste dobili živalico, ki ne bo preveč nepravilne oblike. Izvrstna spretnostna zabava, ki jo na igralnih dogodkih pogosto igrajo tudi odrasli – ker je tako zelo zabavna.

Dobble

Dobble je super zabavna igra, kjer je treba imeti dobre reflekse in ostre oči. Na prisrčnih okroglih kartah so narisani različni simboli, na vsaki karti jih je natanko osem. Kateri koli dve izmed kart izberemo, bosta vedno imeli točno en skupen simbol. Dobble ponuja več oblik igranja, vsem pa je skupen podoben princip – igralci bodo skušali kar najhitreje najti skupen simbol med svojo kartico in tisto, ki se je odprla na mizi. Dobble je pakiran v praktično okroglo kovinsko škatlico in je idealna igra za kratkočasenje na izletih. V njej boste uživali tudi starši, z veseljem pa se jo bodo sami lotili že otroci, stari vsaj 4 leta.