Najboljše družabne igre za mlajše otroke

V spodnjem seznamu smo zbrali najboljše družabne igre, ki jih lahko igrate z malčki in mlajšimi otroci. Izbrali smo najbolj barvite in zabavne, ter obenem poučne igre. Njihov glavni cilj je, da predstavljajo vstopno točko v čudoviti svet iger in da malčke naučijo sodelovanja. Vse imajo preprosta pravila, ki jih boste osvojili manj kot v minuti, vseeno pa predstavljajo dober izziv tudi za starejše igralce.

Rhino Hero

V Rhino Hero boste postavili stolpnico iz kart in nato pomagali preobilnemu nosorogu, da se povzpne na njo in pazili, da je pri tem ne poruši. Igralci se boste v Rhino Hero povezovali zdaj proti enemu, zdaj proti drugemu igralcu in si zastavljali različne izzive.  Igra, ki nas je navdušila zaradi preprostih pravil in luštkanega nosoroga!

Sadovnjak

Sadovnjak predlagamo kot prvo igro v življenju najmlajših igralcev. V njem boste nabirali različne sadeže, preden prileti krokar in vam jih pobere pred nosom. Vsak igralec bo prejel svojo košarico, pravila pa bodo zelo preprosta – kocka vam bo pokazala, katere sadeže lahko vzamete na svoji potezi, včasih pa se boste morali odločiti sami. Ker je tako preprosta ni primerna za starejše otroke in odrasle, je pa naravnost izvrstna za učenje družabnosti igralcev, mlajših od 6 let.

Zaklad 13 otokov

V zakladu 13 otokov se boste podali na lov za skrinjo zlata in to z balonom na vroči zrak! V tej igri ni slepih potnikov, le slepi piloti. Na svoji potezi boste namreč prejeli masko, s katero si boste prekrili obraz in nato s prstom peljali svojo figurico do željenega otoka in upali, da boste tam našli dragocene predmete. Smeha polna družinska igra, v kateri se boste morali zanašati predvsem na svojo intuicijo! Zaklad 13 otokov je naš predlog za najboljšo igro za mlajše otroke – tudi zato, ker jo krasi velikanska igralna plošča, opremljena s čudovitimi ilustracijami.

Gloobz

Gloobz so simpatične žverce, ki na prostosti sejejo kaos vsepovsod naokrog, zato jih je treba čimprej ujeti! Na mizi so figurice različnih oblik pošasti in različne posodice z barvo, vaša naloga pa je, da pograbite prave. Zelo dinamična in zabavna igra hitrostnega opazovanja za vse starosti, ki jo lahko igrate odrasli tudi sami, lahko pa jo lahko igrate tudi počasi in tako malčke spoznavate s štetjem in različnimi barvami in oblikami.

Difference

Igra iskanja razlik, kot jo poznamo iz ugankarskih revij. V igri je kopica kartic s 4 čudovitimi motivi, polnimi detajli. Kartice enega motiva se med seboj razlikujejo točno v dveh razlikah, ne glede na to, kateri dve primerjate. Vaša naloga je, da jih kar se da hitro poiščete in se s tem znebite svoje kartice. Odlična igra opazovanja, ki krepi sposobnost opazovanja malih podrobnosti.

Imagidice

Imagidice so kocke s sličicami, prek katerih lahko poveste zgodbo. Na vsaki kocki so simboli drugačne tematike, od čustev, zgodovinskih sličic, vremena, itd… Priljubljene kocke so v svetu vedno bolj popularne, saj na zelo domiseln način krepijo spretnost pripovedovanja zgodb in nas tako ali drugače popeljejo v domišljijski svet.

Žival na žival

Žival na žival je nadvse simpatična igra zlaganja živali drugo na drugo, v velikansko piramido! Potrebujete le mirne roke in nekoliko sreče, da boste dobili živalico, ki ne bo preveč nepravilne oblike. Izvrstna spretnostna zabava, ki jo na igralnih dogodkih pogosto igrajo tudi odrasli – ker je tako zelo zabavna.

Zum Kuckkuck

Ku-ku! je igra za mirno roko in zbran um! Gre za igro, ki vas bo najprej spomnila na mikado, a je še veliko več kot to. Iz pločevinaste posodice boste vlekli dolge lesene palčke in jih vstavljali nazaj vodoravno – tako, da bodo stale v zraku. Na ta način boste kukavici pomagali zgraditi gnezdo za njena jajca. Prvi igralec, ki bo zložil vsa jajčka v gnezdo, bo zmagovalec. Super igra za najmlajše, ki jo lahko otroci  igrajo tudi sami in je pravi trening za potrpežljivost in zbranost.

Dr. Eureka

Dr. Eureka je nori znanstvenik, ki v laboratoriju nima prav nič pospravljeno in zato nevarne molekule ležijo vsepovsod naokrog, tvoja naloga pa je, da jih pospraviš! V Dr. Eureki prejmeš kartico z nalogo, kako morajo biti molekule (kroglice različnih barv) zložene v epruveti, nato pa jih moraš spretno poloviti, ne da bi se jih dotikal z rokami. Pomagaš si lahko le z obračanjem in vrtenjem epruvete. Igralec, ki prvi uspe opraviti zadano nalogo, je zmagovalec kroga. Simpatična igra spretnosti, ki je odlična tako kot družinska igra (saj dobro preizkuša tudi spretnost odraslih), lahko pa jo igrajo tudi otroci sami, saj ima dovolj preprosta pravila.

Top That

Top That je igra, v kateri otroci postanejo čarovniki in morajo spretno skriti predmete, ki so na mizi tako, da so vidni le tisti, ki so narisani na kartici. Morda morajo pod klobuk skriti zajčka, naprstnik ali kovanec, toda važno je, da čimprej opazijo, ali je predmet narisan v pravi barvi ali ne. Vsak igralec bo skušal to storiti čim hitreje in igralec, ki mu prvi uspe, si prisluži točko. Hitra in zabavna igra opazovanja in prestavljanja predmetov, ki je zaradi preprostega in hitrega igranja postala velik hit med otroškimi igrami.

Spinderella

Pomagaj mravljicam, da pridejo do sočnih jagod! Težava je, da jim na gozdni poti pretijo trije nagajivi pajki, ki mravljice ujamejo in jih vrnejo na začetek poti. Premikate se z metanjem kocke, vendar pa je Spinderella nekaj posebnega, ker se dogaja v dveh nadstropjih – med krošnjami dreves in v podrastju. Super družinska igra, ki jo lahko igrajo otroci tudi sami in upravičeno nagrajena za otroško igro leta 2015.

Dobble

Tudi pri Dobblu boste preizkušali svojo hitrost, saj je igra sestavljena iz okroglih kartic, na katerih so narisani različni simboli. Posebnost igre je, da ima vsaka kartica z drugo enak le en simbol (kako je to avtorjem uspelo, še vedno ostaja skrivnost). Cilj je čim prej poiskati ujemajočo se podobnost in pri tem prehiteti soigralce. Igra se jo lahko na 5 različnih načinov, pride pa v priloženi pločevinasti škatlici, tako da je Dobble super za potovanja, tudi v avtu ali na avtobusu. Pa še kratek je, ena igra traja le okrog 5 minut. Zato je naša najbolj prodajana otroška igra.