Darila ob koncu šolskega leta

Šolskih zvezkov je bilo za nekaj časa dovolj – čaka te vroče poletje, za igrive počitnice pa poišči nekaj super novih idej, za katere lahko starše upravičeno „zažicaš“ kot nagrado za celoletni trud.

Za letošnje poletje smo pripravili nekaj posebnih igrač, izvrstnih za preživljanje prostega časa na prostem – z njimi se boš poleg igranja tudi dodobra razmigal in osvojil nekaj novih veščin!

1. Slackline

Kaj je lepšega, kot napeti vrv med dve drevesi in cel dan uživati v njihovi senci, pri tem pa postati pravi mojster ravnotežja? Slackline je eden najbolj priljubljenih poletnih spretnostnih izzivov, ki ima še to dodatno prednost, da ga lahko napneš skoraj povsod. Ne glede na to, ali si v gorah ali na morju, bo šel s tabo, spravljen v majhni vrečki. Priporočamo ti Orangutan Slackline, ki predstavlja najboljše razmerje med ceno in kvaliteto, prav tako pa je srednje dolžine (15m) in dovolj širok za začetnike (50mm).

2. Foooty

Nesporni zmagovalec idej za potovalno igračo, je brez dvoma šampionski Foooty. Iz 12 delov, ki jih zlahka pospraviš v žep, lahko sestaviš nogometno žogo ali žogo za rugby ali frizbi ali žonglerske žogice, ali … še marsikaj drugega! Tako imaš na potovanju v žepu ves čas za celo omaro različnih žog, ki jih sestaviš v manj kot minuti. Kaj je lepšega kot priti iz letala, zagledati čudovito angleško pokošeno travo v parku in takoj razmigati ude?

3. Diabolo

Diabolo je tista leteča igrača, ki frči po zraku, nadzoruješ pa jo le z dvema paličicama in vrvico, napeto med njima. Osnov se naučiš v nekaj minutah, nato pa se vsak dan lahko naučiš novega trika ali dveh in tako v enem poletju postaneš pravi velemojster. To znanje ti prav pride tudi v drugih športih, saj odlično okrepiš spretnost rok in celega telesa.

4. Bumerang

Preizkusiš se lahko tudi v metu bumeranga. Na voljo so v raznolikih oblikah in dizajnih, vse kar potrebuješ pa je malo večji travnik, kjer ni drugih ljudi. In ja, res se vrnejo :)

5. Kubb

Če te je kdaj zanimalo, kako so svoj prosti čas preživljali bojevniški Vikingi, imaš zdaj priložnost to preizkusiti. Kubb je starodavna skandinavska igra, ki se igra z metanjem lesenih palic, s katerimi skušaš podreti nasprotnikovo leseno vojsko in nazadnje še kralja. Igra, ki zahteva ne le spretnost, temveč tudi taktiko, se upravičeno imenuje tudi „vikinški šah“. Igrata jo lahko dva ali pa večje skupine do 10 igralcev, zato je odlična spremljevalka poletnih piknikov.

6. Longboard

Definitivno najbolj „frajerski“ rekvizit v naši trgovini, ki pa poleg vetra v laseh, ki te prijetno hladi v vročih dneh, predstavlja tudi odlično prevozno sredstvo. Izbiraš lahko med različnimi oblikami in barvami, vse pa si lahko ogledaš na naši strani, posvečeni longboardom.

Preden odideš na zaslužen oddih, ti še v našem imenu čestitamo za vse šolske uspehe v tem letu in ti zaželimo pestre in zabavne počitnice.

Ta članek je bil objavljen v Nasveti.
Gregor


Preberi še kaj zanimivega