Djeco – kreativni seti za otroke

V čudovitem svetu igrač nekje za sedmimi gorami in sedmimi vodami počiva kraljestvo Djeco. V njem biva kopica čudežnih živali – po nebu letajo zmaji, v gozdu bivajo prijazne živali, v dvorcih živijo princeske in v mestih se s svojimi novimi oblekami ponašajo prelepe mladenke. Vse se zdi idilično, toda težava je, da zaenkrat bivajo le v domišljiji otrok, ki se sprehajajo mimo police, kjer so zloženi. Le s tvojo pomočjo lahko oživijo in postanejo resnični.

Djecove igrače so znane po svoji barvitosti in čudovitih ilustracijah. Spodbujajo likovno ustvarjalnost – ne le med samim procesom izdelave in uporabe različnih tehnik, temveč tudi po tem, ko so izdelane, saj jim takrat z domišljijo vdihnemo življenje. Zmaji npr., dobijo svoja imena in ne obvisijo nemo pod stropom, temveč hodijo na zanimive pustolovščine, medtem ko so otroci v šoli, zvečer pa čuvajo otroke, da jih nočni strahovi ne bi ujeli. Vsak set je prilagojen točno določeni starostni kategoriji, skupaj pa pokrivajo razpon starosti od 3 do 15 let.

Za najmlajše priporočamo kreativne sete, pri katerih punčke v različnih oblekicah oživijo s pomočjo spletanja vezalk skozi vnaprej pripravljene luknjice, npr. Pretikanka So Chic, ali pa risanje s pomočjo barve za prste, npr. Male pošasti. Pri Djecu v tej starostni kategoriji zelo spodbujajo osnovne likovne spretnosti, zato priporočamo še zelo izvirne pobarvanke in sete za učenje risanja po korakih, npr. pobarvanko Poletje in risarski set Arthur.

Malce starejši, se lahko spoprimejo tudi s kompleksnejšimi likovnimi tehnikami, kot npr. ustvarjanje s pomočjo lepljenja folij, npr. Metalne slike Zmaji, praskanjem, npr. praskanka Dinozavri, in z drgnjenjem papirja, ki prenese na spodnji sloj barvo, npr. Magali in prijatelji. Lahko ustvarjate tudi čudovite slike s pomočjo lepljenja bleščic na vnaprej pripravljene nalepke, npr. Slike z bleščicami Živali, ali pa ustvarite čudovite slike na nebu z risanjem spiral s pomočjo posebnega pripomočka v Ateljeju Spiral Marguerite in Rose.

Z Djeco seti lahko združite prijetno s koristnim in izdelate dekoracije sobe, npr. velike papirnate zmaje in celo kopico origamijev, ki jih lahko razstavite na policah ali obesite pod strop. Mimogrede, poznate razliko med origamijem in kirigamijem? Prvi se zlaga samo s pomočjo zlaganja, drugi pa tudi s pomočjo rezanja, zato z njim lahko sestavimo neverjetno kompleksne oblike, kot npr. tole zvezdo.

Vsi seti so izvrstno darilo za rojstni dan, če iščete za poklon nekaj manjšega, pa priporočamo majhne knjižice iger, logičnih ugank in pobarvank. Z njimi lahko med drugim igrate ugani kdo, s postavljanjem ograd rešujete kokoške pred lačno lisico, ustvarjate povezave z risanjem od točke do točke ali pa rešujete miselne orehe.

Djeco pa poleg vseh omenjenih ustvarjalnih setov ponuja še krasne čarovniške trike, npr. Fakir, sete domin in iger spomina s čudovitimi ilustracijami za najmanjše. Nič čudnega, da Djecojeve čudovite stvaritve prodajajo celo v največjih muzejih sveta, kot so Louvre, Prado, MoMa, Tate, in še mnogih drugih. Najbolj njihova barvitost pride do izraza, ko jih vidite na kupu, zato vas vabimo, da si jih pridete pogledat v našo trgovino na Gallusovem nabrežju 29 in z veseljem vas bomo popeljali na fantastično ekskurzijo po kraljestvu Djeco.

Ta članek je bil objavljen v Novosti.
Gregor


Preberi še kaj zanimivega