Escape: The Curse of the Temple

Skupaj s soigralci se zbudite v temačni sobi starodavnega templja. Ne veste, kako ste prišli notri, niti kje je izhod, veste pa, da imate natanko 10 minut, da pobegnete, drugače boste v njem ostali za večno zaprti.

Escape je sodelovalna igra, ki poteka v realnem času. V njej morate skupaj s soigralci raziskati tempelj, poiskati izhod ter opraviti naloge, ki vam bodo omogočile, da zbežite iz njega. Posebnost te igre je, da so igralci časovno omejeni, saj je po 10 minutah igre konec. Če v tem času vsi igralci zbežite iz templja, ste zmagali, drugače pa vsi izgubite. Tok časa se spremlja preko priloženega CDja z zloveščo glasbo (ali pa s peščeno uro, ki je priložena igri).

Osnovni podatki

  • Število igralcev: 1-5
  • Priporočena starost: 8+
  • Dolžina igre: 10 min
  • Navodila: Angleška (igra nima teksta na komponentah)

Priprava igre

Priprava igre je hitra in enostavna. Vsak igralec dobi figurico v svoji barvi, ki predstavlja enega izmed raziskovalcev ter pet kock, s kateri se opravlja dejanja. Postaviti je potrebno še začetno sobo ter dve naključni sobi na vsako stran začetne sobe in sobo s kristalčki. Nato prižgemo glasbo in igra se začne.

zacetek

Potek igre

Igra poteka s pomočjo metanja kock, na katerih so različni simboli. Igralci lahko neprestano mečejo kocke in zadržijo določene kocke s simboli, ki jih potrebujejo, dokler ne dobijo željene kombinacije. Igra ne poteka na poteze, saj vsi igralci igrajo hkrati. Na voljo so tri dejanja:

  • odpiranje novih sob, za kar je potrebno dobiti dva tekača
  • premik v sobo, pri čemer ima vsaka soba določeno kombinacijo simbolov, ki jih je potrebno imeti za vstop
  • aktiviranje kristalov, za kar morate dobit večje število enakih simbolov

kocke

Aktiviranje kristalov je zelo pomembno, saj so pogoj za pobeg iz templja. Če želite izstopiti iz zadnje sobe, morate namreč na kockah dobiti toliko simbolov ključev, kolikor je kristalov v zakladnici plus ena. Na začetku je več kristalov, kot je kock, zato se je nujno znebiti večine kristalov, preden poskusimo zbežati. Kristale lahko aktiviramo samo v določenih sobah. V nekaterih je možno aktivirati le en kristal, v nekaterih pa imamo možnost aktivirati več kristalov, a le pod pogojem, da pri metanju sodelujemo z drugimi igralci, saj sami ne moremo zbrati dovolj simbolov.

Na kockah se nahajajo tudi simboli črnih mask, ki kocko zaklenejo in jo ni mogoče metati, dokler ne dobimo zlate maske, ki odklene dve zakleti kocki. Pri odklepanju kock lahko na pomoč z zlatimi maskami priskočijo tudi soigralci, ki se nahajajo v isti sobi.

Tekom igre pa igralcem grozi tudi trajna izguba kocke, kar močno oteži pobeg. Po prvih in drugih treh minutah zadoni gong, ki signalizira igralcem, da se morajo v kratkem času prebiti do začetne sobe. Komur to ne uspe do zvoka zaloputnjenih vrat, izgubi kocko.

z-ozadjem

Dodatna modula

Igri sta priložena še dva dodatna modula, ki vplivata na težavnost igre. Treasures modul olajša igro, saj je v določenih sobah možno dobiti pomoč v obliki dodatnih simbolov, očaranje prekletstev na vseh kockah, dodatne kristale ipd. Curses modul pa oteži igro s prekletstvi, ki nam onemogočajo govor, povzročijo izgubo kocke ipd.

Zaključne misli

Escape je zabavna igra, za katero ne potrebujemo veliko časa, saj se jo pripravi hitro in traja le 10 minut. Privlačnost igre je v hektičnosti metanja kock, kričanja na pomoč, ko se igralcu zaklenejo kocke ter konstanten časovni pritisk, ki vzdržuje napetost od začetka do konca. Vseskozi se pojavljajo dileme – se je bolje razkropiti in hitro raziskati tempelj ali se držati skupaj in si pomagati, je bolj bolj smiselno teči nazaj v sobo takoj ob gongu ali pa spotoma odkriti še kakšno sobo in tvegati, da ne uspeš priti nazaj pravočasno…

Igro priporočamo vsem, ki iščete nekaj preprostega in zabavnega, še posebej, če ne marate zapletenih pravil in čakanja na poteze drugih igralcev. Primerna je tudi za otroke in bo gotovo popestrila družinsko večere družabnih iger.

escape-skatlaIgra Escape je na voljo tudi v naši spletni trgovini.

 

 

 

 

 

 

 

Gregor


Preberi še kaj zanimivega

Dodaj odgovor