Zibos – ustvarjalni set z vzmetmi

Na letošnjem sejmu iger in igrač v Nürnbergu smo naleteli na nenavadno stojnico. Tla in police so polnile različne lesene konstrukcije živali in pisano okrašene domišljijske zverinice. Najbolj zabavno pa je bilo, da so živali zamigetale, če si se jih dotaknil. Takoj smo ugotovili, da je to ravno prav nenavaden izdelek za našo trgovino.

Zibos je unikaten konstrukcijski set za otroke od 6. leta dalje. V kompletu najdete 12 lesenih petkotnikov, 30 vzmeti ter dvoje učke z nalepkami. Petkotniki imajo v vsaki stranici luknjo, v katero lahko vstavimo vzmet in tako povežemo skupaj več petkotnikov.

Zibos set spodbuja kreativno gradnjo, saj lahko iz teh povsem preprostih elementov naredimo neverjetno število različnih konstrukcij. Najbolj zabavno pa je z njim ustvarjati različne živali in fantazijske zverinice. Zaradi vzmeti živalice rahlo migetajo, če jih dregnemo.

ribaSestavljanje živalic je povsem enostavno in zanjo ne potrebujete nobenega lepila. Vzmet samo postavite na luknjo in jo zavrtite, tako da se trdno zavije vanjo. Če želite svoj izdelek razstaviti in sestaviti nekaj novega, vzmet zgolj odvijete iz luknje in jo zavijete nekam drugam.

Svoje izdelke pa lahko še dodatno okrasite! Iz barvnih mas lahko zverinicam naredite rogove ter različne izrastke in jih oblečete v kosmato blago različnih barv. Dodatki niso vključeni v komplet, najdete pa jih lahko v različnih trgovinah z materialom za ustvarjanje.

banda

Spodaj pa si lahko ogledate še primer navodil za sestavo ene izmed zverinic.

nacrt

 

Več fotografij lahko najdete na Facebook strani podjetja Zigwigwi. Zibos kompleti pa so na voljo tudi v naši spletni trgovini.

Gregor


Preberi še kaj zanimivega

Dodaj odgovor