Hey, That’s my fish!

Hey, That’s My Fish je zabavna strateška družabna igra za 2 – 4 igralce, pri kateri v vlogi lačnih pingvinov poskušamo zbrati čim več rib, preden izginejo vse ledene plošče, po katerih se premikamo.

Igra je zaradi svoje prikupne tematike in enostavnih pravil privlačna za otroke in sproščeno družinsko zabavo, hkrati pa je primerna tudi za izkušene igralce, ki iščejo taktičen izziv.

Igra v lični majhni škatlici vsebuje:

  • 60 šestkotnih polj
  • 4 x 4 figurice
  • angleška navodila

Pred pričetkom igre naključno razporedimo vseh 60 polj v mrežo, ki predstavlja posamezne ledene plošče z 1,2 ali 3 ribami. Na začetku igralci v krogu postavijo 2 – 4 pingvine (odvisno od števila igralcev) na igralno mrežo, nato pa lahko po njej pingvine premikajo, a le v ravni črti in nikoli preko drugih pingvinov ali lukenj v mreži.

thats-my-fish-b

Po vsakem premiku odstranijo ledeno ploskev, s katere so pričeli premik in jo položijo pred sebe. Pobrana polja prinašajo točke glede na število rib, ki so na njih. Igralec z največjim številom točk na koncu igre je zmagovalec.

To so tudi praktično vsa navodila za igro. Osvojimo jih hitro, a šele po nekaj igrah postanejo očitne možnosti glede taktiziranja. Naključno skakanje od ribe do ribe nas namreč ne pripelje prav daleč, saj bo spreten igralec hitro našel način, kako z odstranjevanjem polj izolira svoj otoček s polji, do katerih ima samo on dostop in nam tako lahko v miru pobere veliko količino rib.

thats-my-fish-a

Pred vsako potezo se je tako potrebno odločiti, ali bomo poskusili pograbiti polje bogato z ribami, ali se bomo raje vsili na otoček, ki si ga gradi nasprotnik, ali pa bomo morda nasprotnika poskusili izolirati na majhnem otočku, kjer bo enemu izmed njegovih pingvinčkov hitro zmanjkalo potez.

Hey, That’s my fish! je odlično igra za otroke, ki si želijo strateškega izziva, a jih bolj abstratne igre kot so šah ne pritegnejo preveč. Kljub prikupni temi pa igra omogoča veliko taktiziranja in zahrbtnih manevrov, zaradi česar jo z veseljem v roke vzamejo tudi bolj zahtevni igralci, kadar iščejo hitro popestritev.

Hey-that-s-my-fishIgra Hey, That’s my fish! je na voljo tudi v naši spletni trgovini.

 

 

 

 

 

 

 

Gregor


Preberi še kaj zanimivega

Dodaj odgovor