Ideje za darila ob koncu šolskega leta

Za šolarji je še eno uspešno leto, polno pridnega dela in napenjanja možganov, pred poletjem pa si zato zaslužijo dobro nagrado. Predlagamo vam nekaj idej za darila, ki bodo popestrila brezskrbne poletne dni.

Dragi šolarji, čestitamo – konec je pridnega prebiranja učbenikov in poslušanja v klopeh. Čas je za dobra dva meseca igranja! To pa še ne pomeni, da igra ne more biti vsaj malo poučna ali koristna. Zato smo pripravili nekaj idej za darila, ki bodo popestrila sončne dni in poskrbela za obilo lepih poletnih utrinkov.

Zmaji

Kako bolje preživeti sončno popoldne, kot s spuščanjem zmaja? Z njim se poleg sproščujočega tekanja po travniku ali ob obali, spoznaš tudi z osnovnimi načeli delovanja vetra. Kdaj zapiha vzgonski veter in kaj so zračni žepi? Poleg tega krepiš spretnost rok in usklajenost gibanja celega telesa. Za najmlajše šolarje (do 10 let) priporočamo zmaje na eno vrvico, romboidne oblike, kot je npr. Eddy Rainbow, saj ti zmaji najlažje poletijo v zrak in jih je tam najlažje tudi zadržati. Nekoliko naprednejši so zmaji na dve vrvici, kot npr. Quickstep II ali Cirrus, s katerima lahko izvajaš že prave akrobacije, saj ti v zraku ponujata odličen nadzor, ki ga zlahka osvojiš z nekaj malega treninga (primerno za starejše od 10 let).

Foooty

Foooty je izvstna mala žogica, ki ti poleg športnih užitkov nudi tudi nekaj konstruktorske zabave. Sestaviš jo namreč iz 12 zelo prilagodljivih gradnikov, ki jih lahko povežeš v žogo za nogomet, žogo za rugby, v žonglerske žogice ali celo frizbi. Z njimi pa lahko zgradiš tudi raketo, naglavno masko in še marsikaj drugega – povsem prepuščeno tvoji domišljiji. Ker je 12 gradnikov tako majhnih, da jih lahko zložene pospraviš v žep, je Foooty izvrsten za potovanja.

Aerobie

Aerobie je daleč najbolj priljubljen frizbi trenutno, in pika. Navdušuje zaradi svoje lahkosti in obročaste oblike, ki omogoča, da ga lahko uloviš tudi na roko, po principu „ražnjiča“. Morda to ni naključje, glede na to, da je najboljši prijatelj piknikov. Njegova posebnost je, da si ga lahko z zelo malo truda podajaš tudi na večje razdalje, saj je odličen letalec. Na voljo je v večji Pro različici in v manjši Sprint različici, razlika pa je v tem, da je Pro nekoliko rahlo bolj stabilen v letu, Sprint pa lahko pospraviš kar v nahrbtnik.

Crossboule

Crossboule so nekoliko drugačni balinčki. Narejeni so iz blaga in polnjeni s plastičnimi zrnci v velikosti riža, kar pomeni, da pristanejo točno tam, kamor jih vržeš in se ne odkotalijo stran. Poleg tega jih lahko igraš tudi na stopnicah ali v več „nadstropjih“. So odličen spremljevalec vsake vrtne ali plažne zabave in izvrstni kot darilo ob vstopu v poletje.

Waverunner

Za najbolj zagrizene športnike je izvrstno darilo Waverunner – mala žogica, ki so ji podajaš v vodi, ker je prevlečena z neoprenom, pa se močno odbija od gladine. To ustvari učinek „žabice“ in si jo je zato pravo veselje podajati! Poskrbi, da se z njo pred plavanjem dobro ogreješ v malo bolj plitki vodi in da z njo odigrate vsaj enega „pepčka“.

Družabne igre

Družabne igre so zelo lepo darilo – v duhu začetka počitnic, pa jih predlagamo nekaj, ki so cenovno zelo ugodne in zaradi svoje izdelave kot nalašč za zabavo na plaži ali na potovanjih. Dobble je igra opazovanja, pri kateri moraš hitro poiskati pravi simbol, zato da dobiš točko. Ciao je igra, podobna priljubljeni „enki“, le da namesto pravih številk premaguješ karte s simboli kamen, škarje in papir. Obe igri sta spravljena v pločevinasti škatlici in zato izvrstni za težavne plažne pogoje. Še ena igra, ki se zaradi svoje izdelave iz umetne mase obnese odlično ob igranju na plaži, je igra za dva, Hive. Nekoliko spominja na igranje šaha brez plošče, le da je veliko bolj preprosta in hitra (le nekaj minut traja). V njej skušaš obkrožiti nasprotnikovo matico s figuricami svojih žuželk. Za tiste, ki raje ostanete v zavetju avtodoma ali apartmaja, priporočamo Codenames, igro ugibanja besed s pomočjo asociacij, primerno za večje družbe, ob kateri se dobro nasmejete.

  • Hitri predogled

    Hive

    29,90 

3×3 kocka

3×3 kocka je trenutno tako zelo priljubljena, da je enostavno ne moremo izpustiti, kar pomeni, da je to odlična priložnost, da se je do konca poletja naučiš rešiti tudi sam, najbolje v senci kakega prijaznega drevesa na vrtu. Uči te spretnosti učenja različnih situacij in izpeljav iz njih, kar ti zna priti prav kasneje pri reševanju raznih bolj zapletenih procesov, npr. pri programiranju. Za prvo kocko, ti svetujemo V-Cube, ker je pri reševanju zelo okretna in hkrati čvrsta, saj ima odličen mehanizem. Za tiste, ki ste že osvojili 3×3 kocko, pa predlagamo zahtevnejšo zagonetko Skewb, kocko King Kong, ali pa malce nenavadno kocko z zobniki Gear Cube.

Upamo, da ti bo novo darilo všeč in ti želimo, da z njim preživiš prekrasne poletne počitnice – zaslužil si jih!

Ta članek je bil objavljen v Nasveti.
Gregor


Preberi še kaj zanimivega