One Night Ultimate Werewolf

One Night Ultimate Werewolf je hitra in dinamična verzija priljubljene detektivske igre z izdajalci, Volkodlak (oz. Mafija). V One Night različici ima vsak svojo vlogo, poteka pa le v enem krogu, tako da ni izpadanja in umrli igralci ne čakajo na začetek nove igre.

25,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Meščani so v strahu opazovali sonce, ki se je nevarno bližalo horizontu. Poznali so zgodbe svojih prednikov, ki so jim pripovedovali o strašljivih kosmatih bitjih, ki so se spustili med njih in vsako noč terjali svoj krvavi davek. Strah in groza, ki je trajala in trajala. A na koncu so se volkodlaki ranjeni umikali v gozd – zato bodo tokrat s pojedino opravili v eni sami noči. Jih lahko razkrinkaš, preden se krdelo sname z verige in z obličja Zemlje izgine zadnja poštena duša?  

Kako se igra?

Na začetku igre vsak igralec prejme kartico z vlogo. Na njej piše ali ste volkodlak ali eden izmed meščanov. Volkodlaki skušajo prepričati meščane, da so dobri, meščani pa morajo za zmago razkrinkati enega izmed volkodlakov. Najprej se nekaj minut pogovarjate (medsebojno obtoževanje), na koncu pa glasujete. Večina vlog ima dodatno sposobnost, ki jo izkoristite, da pridobite dodatne informacije in s tem pomagate mestu, ali pa jo, na drugi strani, zavijete v dodatno plast meglenih tančic. Med vlogami npr. omenimo vidca, ki lahko ob začetku igre preveri pripadnost enega od igralcev, ali pa pogleda dve kartici, ki sta na sredini mize. Tam sta zato, da igralci ne morejo natančno vedeti, katere vloge so v igri – volkodlaki se tako lahko zlažejo o svoji vlogi.

Komu je namenjena?

One night Ultimate Werewolf je odlična kratka igra za večje skupine, ki traja le nekaj minut. Je odlična igra za rojstne dneve ali druženja ob petkih zvečer, pred odhodom v mesto. Primerna je tudi za igranje z otroci, starejšimi od 8 let, saj so kljub nekoliko strašljivi tematiki, ilustracije otrokom prijazne. Priporočamo, da igrate vsaj s 4 osebami.

Zakaj jo imamo tako radi?

Velika prednost One Night Werewolf je ta, da v primerjavi z volkodlakom, ki se igra čez več noči, ne potrebujete moderatorja (torej osebe, ki ne igra, temveč le vodi igro), prav tako pa ni izpadanja, zato so vsi igralci ves čas zelo vključeni v dogajanje.

V igri je 12 vlog, ki jih lahko vključujete poljubno glede na število igralcev (priloženi so predlogi za najboljšo igralno izkušnjo). Za dodatne vloge priporočamo tudi dodatek Daybreak, ki doda kopico novih likov, s katerimi se igre zlepa ne boste naveličali.

Za resnične oboževalce ali pa za igralce, ki jim tematika volkodlakov ne leži, priporočamo, da si ogledate tudi One Night Ultimate Vampire, v kateri bodo vloge bazirale na tematiki vampirstva in bodo med drugim polne ljubezenskih zapletov, saj je med vlogami tudi nagajivi Kupid.

Če imate v svoji zbirki vse tri igre iz kolekcije One Night Ultimate, lahko igrate tudi epske tristrane bitke med volkodlaki, vampirji in meščani.

GremoŠeEno* kriterij:

One Night Ultimate Werewolf je ena izmed najboljših ponovitvenih iger in jo boste lahko igrali cel večer, kljub temu, da ena igra traja le 10 minut.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2014

Avtor

Ted Alspach

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

10 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Blefiranje, Glasovanje, Igranje vlog, Različne moči igralcev

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

One Night Ultimate Werewolf Review - with Tom and Melody Vasel
One Night Ultimate Werewolf Review - with Tom and Melody Vasel


Starlit Citadel

One Night: Ultimate Werewolf Review - Starlit Citadel Reviews Season 3
One Night: Ultimate Werewolf Review - Starlit Citadel Reviews Season 3

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “One Night Ultimate Werewolf”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku