Novosti v izposojevalnici

Dragi ljubitelji namiznih iger, z veseljem oznanjamo prihod mnogih novih iger v našo izposojevalnico. Med njimi najdete tudi nekatere zelo sveže in priljubljene naslove iz sveta družabnih iger.

Yamatai, nova igra priljubljenega založnika Days of Wonder, v kateri postavljate svoje ladijske povezave, zato da bi osvojili mistični japonski otok. (Zahtevnost: 3*, izjemno barvita igra, znana tudi kot »strateška nagradnja Ticket to Ride«.)

7 Wonders: Duel, daleč najbolj priljubljena igra za dva igralca v zadnjem letu, je fantastična in kratka igra razvoja svojega ljudstva. Igra poteka v treh dobah, v vsaki pa skušate svojo civilizacijo popeljati korak višje. Soigralca lahko premagate že med igro s popolno znanstveno ali vojaško prevlado. (Zahtevnost: 2*, odličen sistem igranja s kartami, ki je preprost, a taktično zelo bogat).

New Angeles, igro, postavljeno v svetovno prestolnico temačne prihodnosti, v kateri prevzamete vlogo vodje korporacije, ki se skuša obogateti na račun drugih.  (Zahtevnost: 4*, izjemna tematska igra za večje družbe z nekoliko daljšim igralnim časom do 4 ure.)

Aquarium, simpatično igro ribje tržnice, na kateri skušate prodati ribe po dražji ceni kot vaši soigralci, pri tem pa jim lahko tudi nagajate s kakšno smrdljivo potezo. (Zahtevnost: 2*, odlična za večje družbe.)

Sea of Clouds, piratsko pustolovščino s kartami, pri kateri naberete svoje neustrašno posadko, nato pa skušate po morjih nabrati čimveč različnih kosov zaklada … in ruma! (Zahtevnost: 2*, odlična tako v dvoje, kot pri igranju z več igralci.)

Tiny Epic Western, V Saloonu se spopadate proti soigralcem v kvartaškem spopadu in s spretnim manipuliranjem svojih karti in postavljanjem svojih odposlancev v različne zgradbe mesta vzpostavite nadzor nad celotnim divjim Zahodom. (Zahtevnost: 3*, igra »postavljanja delavcev« z elementi pokra).

Unlock!, je zelo preprosta namizna različica priljubljenih sob pobega. Igra, ki jo lahko igrate takoj »iz škatle«, vas bo presenetila z marsikatero izvirno zagonetko. (Zahtevnost: 1*, odlična sodelovalna igra s tremi tematsko različnimi izzivi).

Edenia, igra ovc, ki dirkajo po vesolju in iščejo planet z najbolj sočno travo. Pri tem naletijo na razne ovire, saj je neznani del vesolja poln ovir, pasti in eksploziva. (Zahtevnost: 2*, odlična za družine in družbe, ki iščete namiznico, ob kateri se boste nasmejali).

Adrenaline, čisto prava namizna »streljačina«, v kateri hodite po »levelu« in streljate na vse, kar vam pride na pot, ter pobirate različna orožja in zdravilne pakete. (Zahtevnost: 2*, odlična dinamična igra z ravno pravšnjim igralnim časom okrog ene ure).

Trambahn, igra postavljanja tramvajskih prog v času, ko so po Münchnu vozile predvsem kočije. Odlična taktična igra s kartami za dva igralca, ki je korak dlje od priljubljene igre Izgubljena mesta. (Zahtevnost: 2*, izviren sistem igranja, pri katerem isto karto lahko uporabite na več načinov in pri kateri šteje predvsem prava izbira trenutka, glede na to, kaj počne vaš nasprotnik).

La Granja: No Siesta!, igra pri kateri na sončni Mallorci postavljate svojo farmo. Igranje poteka z metanjem kock, ki določa, katere akcije so na voljo, vendar ne gre za igro na srečo, temveč za zelo taktično igro, ki daje občutek igranja čisto pravih »euro« iger. (Zahtevnost: 3*, simpatična poenostavljena različica iger »postavljanja delavcev« in ekonomskega razvoja, kot nalašč za ljubitelje tega žanra, ki iščete igro z nekoliko krajšim igralnim časom, okrog 45 minut.)

Zombicide! velja za najbolj pristno igro z živimi mrtveci tam zunaj. Odlikuje jo napet in dramatičen način igranja, pri katerem se zombiji zgrinjajo vsepovsod okrog vas, vi pa kot ekipa sodelujete in skušate svoje like razviti tako, da ne bodo samo nebogljen grižljaj za strašne pošasti. (Zahtevnost: 3*, odlična igra premikanja po zemljevidu, ki se enako dobro igra pri manjšem in večjem številu igralcev.)

Merchants & Marauders, fantastična igra piratskega življenja na morju, pri kateri se lahko odločite ali boste pošten trgovec ali pirat, med igro pa lahko stran tudi zamenjate. Odlikuje jo izjemen sistem igranja z veliko različnimi taktičnimi potmi do zmage in sistemom igranja, ki spominja na »sandbox« računalniške igre, kar pomeni, da je igra dovolj odprta, da imate občutek neomejene svobode pri razvoju svojih likov. (Zahtevnost: 3*, taktična poslastica za 2 do 4 igralce z izjemno izvedeno piratsko tematiko in nekoliko daljšim igralnim časom treh ur.)

Warhammer Quest:  The Adventure Card Game, je igra raziskovanja temnic, ki pa se igra brez zemljevida in igralne plošče, zgolj s karticami. Zato daje občutek igranja iger spopada s kartami, kot so Magic: The Gathering, Android: Netrunner in podobne. (Zahtevnost: 3*, taktična »dungeon crawler igra«, ki je kot nalašč za ljubitelje fantazijskega žanra in Warhammer sveta. Zaradi prepričljivo izvedene tematike, je primerna tudi za igranje vlog in uvajanje začetnikov v svet role-playing iger.)

Ta članek je bil objavljen v Novosti.
TojeTo


Preberi še kaj zanimivega