Karantenski vodič za krajšanje časa, 2. del: Zabava v dvoje

Strokovni svetovalni organ organizacije TojeTo z veseljem ugotavlja, da po objavi prvega dela našega karantenskega vodiča v Sloveniji ni več zdolgočasenih ljudi, ki živijo sami. Prejeli smo namreč dve e-pismi zahvale. Ker nismo prejeli drugih e-pisem, je 100% vseh e-pisem izrazilo hvaležnost. To lahko preslikamo na celo populacijo. Klasična statistika.

V drugem delu se lotevamo aktivnosti, ki jih lahko počnete v dvoje. Pa ne le kot romantičen par, tako da ste lahko brez skrbi, tudi če ste ujeti v stanovanje s svojim cimrom, ki je pri nas prek Erasmusa. Continue reading

Karantenski vodič za krajšanje časa, 1. del: Igranje s sabo

V strokovnem svetovalnem organu organizacije TojeTo se dobro zavedamo, da živimo v težkih časih. V časih, ko je na zmagovalnem pohodu izolacija, ta pa vedno koraka z roko v roki z dolgočasjem. Zato smo zaposlili svoje strokovnjake in pripravili vodič, kako prebroditi to krizo in iz nje priti močnejši, srečnejši in predvsem malo manj zoprni – bodimo iskeni, karantene imamo že vsi poln kufer in nismo ravno sončki.

Ker je tema obsežna, smo se odločili, da bomo pomagali trem kritičnim skupinam. V prvem članku bomo predstavili možna razvedrila za vse, ki se morate zabavati sami, v drugem se bomo osredotočili na pare, v tretjem pa na družine z malimi otroki. Dovolj mlatenja prazne slame, akcija! Continue reading

Varna dostava na dom

V času izbruha koronavirusa je še posebej pomembno, da poskrbimo za zdravje in varnost vseh, ki so vpleteni v proces pošiljanja in sprejemanja naročil iz naše spletne trgovine – vas, ki pakete prejemate, dostavljalcev, ki skrbijo, da paketi pridejo do vas ter seveda naših zaposlenih, ki pripravljajo naročila.

Zaenkrat spletna trgovina deluje nemoteno, smo pa za vas pripravili nekaj nasvetov za naročanje in sprejemanje paketov.

  • če je le možno, vam namesto plačila po povzetju svetujemo plačilo preko predračuna, kreditne kartice ali paypala, saj se na tak način izognete stiku z dostavljalcem in rokovanju z gotovino.
  • DPD, ki dostavlja naše pakete, je uvedel možnost dostave paketa na varno mesto, ki vam omogoča prevzem paketa brez stika z dostavljalcem in brez potrebe po podpisovanju prevzema. Več o tej možnosti, si lahko prebereta na spletni strani DPD.

Do nadaljnega je naša fizična trgovina zaprta in osebni prevzemi niso mogoči, zato smo to možnost izključili pri izbiri dostave. Dokler prevzemi v trgovini ne bodo možni, vam nudimo brezplačno poštnino za vsa naročila višja od 20€.

Ostanite varni in zdravi!

Ekipa TojeTo

Darila ob koncu šolskega leta

Šolskih zvezkov je bilo za nekaj časa dovolj – čaka te vroče poletje, za igrive počitnice pa poišči nekaj super novih idej, za katere lahko starše upravičeno „zažicaš“ kot nagrado za celoletni trud.

Za letošnje poletje smo pripravili nekaj posebnih igrač, izvrstnih za preživljanje prostega časa na prostem – z njimi se boš poleg igranja tudi dodobra razmigal in osvojil nekaj novih veščin! Continue reading

Miselne igre za bistroumne

Smart Games so čisto sveže, nove igre za bistroumneže, ravnokar prispele na naše police. Gre za zbirko barvitih iger z različnimi tematikami, ki jim je skupno premagovanje logičnih zank. Izzivi naraščajo po težavnosti, tako da igranje lahko prilagodite povsem po svoje. V prvem delu prispevka najdete najboljše igre za srednjo in višjo starostno kategorijo, na dnu članka pa tudi igre za najmlajše (3+). Continue reading

Magnetne sestavljanke za inženirske podvige

Magnetna sestavljanka Geomag je legendarna švicarska znamka, ki že 20 let zabava otroke vseh starosti. Malčke zabavajo preproste magnetne kocke, malo starejši pa lahko sestavijo kompleksne naprave, v katerih se sproži verižna reakcija s pomočjo sil magnetizma.

Geomag sestavljanke so preproste in zabavne magnetne igrače, pri katerih otroci sestavljajo z magneti na najrazličnejše načine, glede na starostno skupino. Malčki sestavljajo s pomočjo velikih magnetnih kock, malo starejši otroci s pomočjo palčk in ploskev, otroci, starejši od 8 let, pa lahko sestavijo naprave, ki poganjajo kroglice ali vetrnice s pomočjo sil magnetov. Continue reading

Miklavževe dobrote – preprosta, a očarljiva darežljivost

Darila za Miklavža spadajo v današnjem svetu skorajda že v rubriko stare tradicije iz nekih drugih časov, a na srečo še ne pozabljene. Nam je ideja vedno bolj všeč, saj gre za praznik, ki pokaže, kako veliko se da storiti s skromnostjo in preprostostjo. V ta namen smo pripravili izvirna darila, ki ne presegajo zneska 8€, nekatera od njih pa imajo, Miklavžu v poklon, tudi nekoliko bolj tradicionalno noto.

Magnetni šah – 16cm – naš najbolj priljubljen miniaturni šah je odličen za začetne igralce, ki še ne vedo, kako zagreti bodo za igranje, po tem, ko se spoznajo s to kraljevsko igro. Z lahkoto ga vzamete tudi na pot. Kljub majhnosti je stabilen, saj so figure na ploščo pritrjene z močnimi magnetki.

Plusplus in Brixies so preprosto simpatične sestavljanke. Sestavite različne luštkane živalice, ki okrasijo vašo sobo. Lahko pa se prepustite lastni domišljiji in razmišljate izven predvidenega načrta!

Happy Cube je legendaren miselni izziv, pri katerem skušate šest različno oblikovanih kosov sestaviti v kocko. Pri tem vam pride prav spretnost pozornega opazovanja in logičnega sklepanja. Happy Cubes so na voljo v mnogih težavnostnih različicah, zato so primerni tako za malčke od 3 let navzgor, kot tudi za odrasle.

Priljubljeni Mikado je večna klasika med namiznimi igrami. Postavite palčke navpično, nato pa jih spustite na mizo ali tla, ter naj se razpletanje prične. Zmaga tisti z najbolj mirno roko!

Z lesenimi sestavljankami lahko oblikujete lično izrezljane figure živali, dinozavrov, avtomobilov in letal. Za sestavljanje ne potrebujete lepila, na koncu pa jih lahko tudi pobarvate. Ob pomoči staršev se lahko sestavljanja lotijo tudi mlajši otroci.

Curiosi Puzzli so miniaturni puzzli z motivi barvnih mandal, ki jih sestavlja le okrog 50 koščkov. So tako majhni, da so spravljeni v škatlici za vžigalice in so zelo simpatično majhno darilce.

Želimo vam veselo praznovanje, polno sladkih dobrot in igrivega vzdušja!

 

Igriva znanost in eksperimenti

STEAM igrače (Science, Tech, Engineering, Arts, Maths) spadajo med najbolj iskane igrače na svetu. Sploh v ZDA že dolgo vedo, da z njimi v otrocih spodbudimo vedoželjnost in zanimanje za znanost, zato jih redno vključujejo v svoje izobraževalne programe. Ideja za njimi je, da otroci prek izvedbe različnih poskusov spoznajo določeno obravnavano tematiko, npr. vremenske pojave, delovanje različnih sil, osnove magnetizma in druge. Continue reading

Ideje za darila ob koncu šolskega leta

Za šolarji je še eno uspešno leto, polno pridnega dela in napenjanja možganov, pred poletjem pa si zato zaslužijo dobro nagrado. Predlagamo vam nekaj idej za darila, ki bodo popestrila brezskrbne poletne dni.

Dragi šolarji, čestitamo – konec je pridnega prebiranja učbenikov in poslušanja v klopeh. Čas je za dobra dva meseca igranja! To pa še ne pomeni, da igra ne more biti vsaj malo poučna ali koristna. Zato smo pripravili nekaj idej za darila, ki bodo popestrila sončne dni in poskrbela za obilo lepih poletnih utrinkov. Continue reading