Novosti v izposojevalnici družabnih iger

Z veseljem objavljamo nove naslove, ki so se v zadnjem času pridružili naši izposojevalnici družabnih iger.

Cottage Garden (zahtevnost: 2/5), je izvrstna taktična igra vrtnarjenja, ki predstavlja nadgradnjo izjemno priljubljene igre za dva, Patchwork. Cottage Garden lahko igrajo do štirje igralci hkrati in ima nekoliko bolj kompleksen način igranja, saj poleg polaganja koščkov v svoj vrtiček pazite tudi na to, da ne boste prekrili fontane ali pa spečega mucka, poleg tega pa želite imeti v vrtu čim več cvetličnih lončkov in gomoljev.

Arkham Horror (zahtevnost: 4/5), spada med bolj grozljive družabne igre in ima kulten status zaradi večurnih igralnih seans, v katerih se v mestu Arkham spopadete s skrivnostnimi nadnaravnimi pojavov, v vsaki igri pa skušate premagati pošast, ki nad vas pošilja vse mogoče nevšečnosti. V igri prevzamete lik raziskovalca, s katerim hodite od ene lokacije do druge, pri tem pa sodelujete s soigralci.

Watson & Holmes (zahtevnost: 2/5) je družabna igra »whodunnit« detektivke, v kateri prejmete deset različnih izzivov, ki jih je za vas pripravil sloviti Sherlock Holmes. V bitki s soigralci dirkate od ene lokacije Londona do druge, da bi bili prvi, ki bi uspešno potrkali na vrata 221B Baker Streeta, ter razkrili, kako se je umor zgodil in kdo je bil krivec. Na nekaterih lokacijah naletite le na lažne sledi, toda to je del detektivskega življenja. Na srečo lahko soigralce pošljete na isto krivo sled, če jih le uspete prepričati, da se tam, kjer ste se osmolili, skriva zares vredna informacija.

First Martians (zahtevnost: 5/5) je kompleksna sodelovalna igra preživetja prvih ljudi na Marsu. V njej se soočite z izjemno detajlno dodelano preizkušnjo, v kateri ste postavljeni pred vse mogoče izzive, ki jih prinaša kolonizacija novega planeta.

Through The Ages: A New Story (zahtevnost: 4/5), legendarna igra razvoja lastne civilizacije, ki je dolgo časa stala na samem vrhu najbolj priljubljenih družabnih iger. Osrednji del igre predstavlja zgodovinska premica iz katere kupujete nove izume, velike osebnosti, vojaško moč, itd., ter tako razvijate svojo ljudstvo. Ima nekajuren čas igranja in navduši ljubitelje zgodovinskih taktičnih iger, za spremembo od sorodnih iger v tem žanru pa se ne igra na zemljevidu.

Vast: The Crystal Caverns (zahtevnost: 3/5), je edinstvena igra, saj v njej igralci prevzamete vsak svojo vlogo in igrate na popolnoma drugačen način kot vsi drugi (t.i. »asimetrična igra«). Igrate lahko kot pogumna vitezinja, ki se poda v jamo, da bi obračunala z zmajem, ki ga vodi drugi igralec, ob tem pa vas opazujejo goblini (tretji igralec), ki jim ni prav nič po godu, da se nekdo sprehaja po njihovem domu. Kaj pa četrti igralec, boste vprašali? No, tudi jama je zelo živa in ima svoje načrte …

Fuse (zahtevnost: 2/5) je eksplozivna družabna igra, v kateri imate na voljo točno 10 minut, da razstavite aktivirano bombo. To počnete tako, da iz vrečke vlečete raznobarvne kocke, težava pa je v tem, da se morate odločiti, kdo od igralcev bo prejel kakšno. Prav vsak od vas namreč sodeluje pri razstavljanju in prav vsak lahko vključi kocko v svojo kombinacijo – časa za dogovarjanje pa ni na pretek. Tik-tak, tik-tak.

Odin’s Ravens (zahtevnost: 1/5, za dva igralca) je igra v kateri skušate prepeljati svojega krokarja skozi skandinavsko pokrajino hitreje kot vaš soigralec. Da bi vam to uspelo, prosite bogove za pomoč in spreminjate zaporedje kartic pokrajine, da bi vaš krokar preletel čim dlje. Z osmimi posebej močnimi karticami pa si lahko pomagate še bolj izdatno ali pa nekoliko ponagajate soigralcu.

Eternity (zahtevnost: 2/5) je igra s čudovito tematiko sajenja dreves na svete polotoke, zato da vzdržujete naravno ravnovesje elementarnih sil. Igra sodi v žanr iger »pobiranja štihov«, torej je sorodna šnopsu in taroku, vendar z modernim preobratom, ki vas pripravi do tega, da razmišljate in igrate nekoliko drugače, kot pri prej omenjenih igrah.

Zoloretto Mini (zahtevnost: 1/5, otroška) je super simpatična igra za otroke, pri kateri gradite svoj živalski vrt. Vsak dan vam pripeljejo nove živalice, ki jih dodate v svoj vrt, toda pri tem imate dovolj prostora le za nekaj živalskih vrst, ostale pa morate zamenjati. Pri tem pazite še na obliko staj in jas, na katerih se živalice sprehajajo, za vsak par živalic pa v novem krogu dobite tudi mladička.

Booo! (zahtevnost: 1/5, otroška) je nadvse preprosta igra, pri kateri ste duhec, ki skuša v hiši strahov prestrašiti čimveč obiskovalcev. Za to morate najti najhitrejšo pot od točke A do točke B, pri tem pa morate odpirati vrata le ene same barve. Tisti, ki prvi najde pot, zakliče stop in pokaže pot, ter s tem dobi točko. Toda v naslednjem krogu bo naloga zanj težja, saj ne bo smel uporabiti iste barve. Tako lahko nekoliko slabši igralci ostanejo enakovredni boljšim, kar ponuja izvrstno zabavo za družine in otroke različnih starosti.

Beasty Bar: New Beasts in Town (zahtevnost: 2/5) je igra, v kateri se različne živalice vrivajo v vrsto pred slovitim nočnim lokalom, da bi se karseda hitro zabavale. Vsaka izmed živalic ima svojo posebno sposobnost vrivanja. Ta simpatična igra s kartami poskrbi za mnoge zabavne trenutke zaradi »take that« interakcije med igralci, v katerem si z močmi živalic ponagajate in tako ustvarite cele verige nepričakovanih preobratov.

Pecunia Non Olet (zahtevnost: 1/5). Kot pove naslov, denar nikoli ne smrdi, je tako? Odlično, dokažite se kot rimski podjetnik, ki skrbi za javna stranišča. Od statusa vaših obiskovalcev je odvisno, kako zahtevni bodo, pa tudi kako zahtevno bo za njimi očistiti latrine. Vsak potrebuje tudi svojo količino časa, na vas pa je, da jih razporedite kar najbolje, da bo posel ves čas cveteč in bleščeč.

Civilization (zahtevnost: 4/5). Namizna predelava slovite računalniške igre Sida Meierja, ki zelo dosledno sledi svoji digitalni različici. Rezultat je zelo primerljiva igralna izkušnja, v kateri poskušate svoje ljudstvo popeljati skozi različne dobe, razvijati svoje tehnološko drevo, se širiti po zemljevidu in sklepati zavezništva z obstoječimi mesti, ter se seveda spopasti z nasprotniki. Namenjena je zahtevnejšim igralcem, ki so pripravljeni za zelo detajlno igralno izkušnjo presedeti tudi večurno igralno seanso.

Civilization: A New Dawn (zahtevnost: 3/5). Precej poenostavljena različica igre Civilization, s streamlined pravili, primernejšimi za običajnega igralca. Odlikuje jo odličen uvod v igro, pri katerem igralci skupaj sestavite zemljevid med igranjem, obenem pa zadrži enako zabavnost kot izvirnik, ter olajša način raziskovanja novih tehnologij.

Hellapagos (zahtevnost: 1/5) je sodelovalna igra preživetja na zapuščenem otoku, toda le do trenutka, ko zmanjka hrane! Ko izčrpate vse surovine, ki so vam na voljo, je čas, da izločite najšibkejšega med vami. Na srečo si lahko pomagate z opremo iz vaše ladijske razbitine, tako da imate dobre možnosti, da uspe pobegniti prav vsem.

Century: Spice Road (zahtevnost: 2/5) je preprosta igra trgovanja z začimbami, v kateri z jemanjem kartic iz mize, odpirate nove trgovske poti, z odlaganjem kartice iz roke, pa začimbe dostavite. Ko jih dostavite dovolj, prejmete zmagovalne točke in prvi, ki jih zbere 5, je zmagovalec. Toda Svilna cesta, na kateri trgujete, je dolga in vmes morate tudi počivati …

Istanbul: Dice Game (zahtevnost: 2/5) je poenostavljena različica izjemno priljubljene igre trgovanja, Istanbul. V različici s kockami vržete kocke, ki vam prinesejo različne dobrine (od svežega sadja do nežnih tkanin). Dobrine nato menjate, le najbolj spreten trgovec pa si prisluži največ dragocenih rubinov.

Professor Evil and The Citadel of Time (zahtevnost: 2/5) je sodelovalna igra, v kateri se skušate splaziti v dvorec zlobnega profesorja in mu vzeti predmete, ki jih je ukradel, zato da bi izvedel svoj zlobni načrt. Ko se plazite po labirintu in premagujete različne izzive, on hodi za vami in zapira vrata, ki ste jih že odprli in ponovno nastavlja pasti, ki ste jih že uspeli premagati. Le z močjo skupne bistrosti in povezanosti ga uspete ukaniti!

Ta članek je bil objavljen v Novice.
Gregor


Preberi še kaj zanimivega